Fırında Patatesli İzmir Köfte (Enfes) Tarifi İçin Malzemeler
- 600 grm orta yağlı dana kıyma
- 4 -5 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber, kimyon, pul biber, tuz
- Patates, sivri biber, domates, soğan
SOSU İÇİN;
- 1 dolu yemek kaşığı Tereyağ
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 su bardağı domates rendesi
- 2, 5 -3 su bardağı sıcak su
- Tuz,karabiber
Fırında Patatesli İzmir Köfte (Enfes) Tarifi Yapılışı
BUZLUKTAN KIYMALARI ÇIKARIP HAZIR EDİN AKŞAMKİ İFTARA MÜKEMMEL BİR TARİF YOLA ÇIKTI GELİYOR . . . YANINA PİRİNÇ PİLAVI,, , ÇORBA,, ,, ÇOBAN SALATA VE CACIK. . . VE ANA YEMEĞİMİZ FIRINDA PATATESLİ İZMİR KÖFTE Kesinlikle benim tarifimle denemenizi öneriyorum hanımlar,, Tadı kokusu muhteşem
- Soğan ,sarımsak ve maydanozu robotta çekelim.
- Kıymamızın içine tüm malzemeyi katıp 4-5 dk yoğuralım ve 1-3 saat arası buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra kıymamızdan büyükçe parçalar alıp yuvarlayarak oval formda şekil verelim.
- Patateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta oval şekilde dilimlere keselim.
- Tavamıza bolca sıvı yağ ekleyip kızgın ateşte patatesleri ikişer dakika biraz kızartıp havlu peçete serilmiş tabağa çıkaralım.
- Daha sonra köfteleri tavada arkalı önlü birazcık kızartıp onları da ayrı bir tabağa alalım.
- Borcamın içine 1 köfte 1 patates olacak şekilde dip dibe sıkıca dizelim.
- Aralarına etrafına domates biber ve soğan dilimleri yerleştirelim.
- Fırınımızı 200° ısıtalım.
- Sosumuz için derin bir tavada Tereyağını eritip (robotta çektiğimiz domates püremizi ekleyip 1 dk kavuralım üzerine salçaları ekleyip 2 dk daha kavuralım sıcak suyunu ve baharatlarını da ekleyip bu sosu tepsideki patatesli köftelerin her yerine gezdirelim.
- Borcam üzerine fırın kağıdı örtüp 35 dk alttan ikinci rafta pişirelim.
- Daha sonra kağıdı alıp üstü açık şekilde 30 -40 dk kadar daha pişirip servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder