Fırında Patatesli İzmir Köfte (Enfes) Tarifi İçin Malzemeler
- 600 grm orta yağlı dana kıyma
 - 4 -5 yemek kaşığı galeta unu
 - 1 adet yumurta
 - 2 adet kuru soğan
 - 2-3 diş sarımsak
 - 2-3 tutam maydanoz
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Karabiber, kimyon, pul biber, tuz
 - Patates, sivri biber, domates, soğan
 
SOSU İÇİN;
- 1 dolu yemek kaşığı Tereyağ
 - 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
 - 1 su bardağı domates rendesi
 - 2, 5 -3 su bardağı sıcak su
 - Tuz,karabiber
 
Fırında Patatesli İzmir Köfte (Enfes) Tarifi Yapılışı
- Soğan ,sarımsak ve maydanozu robotta çekelim.
 - Kıymamızın içine tüm malzemeyi katıp 4-5 dk yoğuralım ve 1-3 saat arası buzdolabında dinlendirelim.
 - Daha sonra kıymamızdan büyükçe parçalar alıp yuvarlayarak oval formda şekil verelim.
 - Patateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta oval şekilde dilimlere keselim.
 - Tavamıza bolca sıvı yağ ekleyip kızgın ateşte patatesleri ikişer dakika biraz kızartıp havlu peçete serilmiş tabağa çıkaralım.
 - Daha sonra köfteleri tavada arkalı önlü birazcık kızartıp onları da ayrı bir tabağa alalım.
 - Borcamın içine 1 köfte 1 patates olacak şekilde dip dibe sıkıca dizelim.
 - Aralarına etrafına domates biber ve soğan dilimleri yerleştirelim.
 - Fırınımızı 200° ısıtalım.
 - Sosumuz için derin bir tavada Tereyağını eritip (robotta çektiğimiz domates püremizi ekleyip 1 dk kavuralım üzerine salçaları ekleyip 2 dk daha kavuralım sıcak suyunu ve baharatlarını da ekleyip bu sosu tepsideki patatesli köftelerin her yerine gezdirelim.
 - Borcam üzerine fırın kağıdı örtüp 35 dk alttan ikinci rafta pişirelim.
 - Daha sonra kağıdı alıp üstü açık şekilde 30 -40 dk kadar daha pişirip servis edebiliriz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder