Havuçlu Cezerye Tarifi

Havuçlu Cezerye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket petibör bisküvi
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz
Süslemek için
  • Hindistancevizi

Havuçlu Cezerye Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları rendeleyip üzerine şekeri ilave edelim. Ocağın altını kısıp kendi suyunu salıp yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
  2. Yumuşayınca ocağın altını açıp suyunu çektirelim ve soğumaya bırakalım.
  3. Bisküvileri robottan çok ezilmeyecek şekilde ezelim cevizlerle birlikte havuçlara ilave edelim iyice harmanlayıp şekil verebilirsiniz ya yuvarlak yapıp hindistancevizine bulayın. yada kalıba döküp şekil vere bilirsiniz

Yorumlar