Hidiv Çorbası (Osmanlı Saray Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 litre su
- 3-4 dal dereotu (üzerine)
Meyane;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
Terbiyesi;
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
Hidiv Çorbası (Osmanlı Saray Mutfağı) Tarifi Yapılışı
- Sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyalım.
- Rendeleyip tencereye alalım.
- Yağ ekleyip soteleyelim.
- Sonra suyu ekleyip kaynatalım.
- Yumuşayınca ocağı kapatalım. Püre yapalım.
- Meyanesi için tereyağını küçük bir tavada eritip unu kavuralım.
- Sonra çorbanın suyu ile meyaneyi açıp tencereye ekleyelim.
- Ocağın altını açıp kısıkta pişirelim.
- Terbiyesini ayrı bir kasede çırpıp tencereye karıştırarak ekleyelim.
- Kaynayınca tzunu ekleyip ocağı kapatalım.
- Üzerine dereotu doğrayalım (benim dereotum yoktu koyamadım).
Yumuşacık içimli miss gibi saray çorbanız servise hazır.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder