Hidiv Çorbası (Osmanlı Saray Mutfağı) Tarifi

Hidiv Çorbası (Osmanlı Saray Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 litre su
  • 3-4 dal dereotu (üzerine)
Meyane;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
Terbiyesi;
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt

Hidiv Çorbası (Osmanlı Saray Mutfağı) Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyalım.
  2. Rendeleyip tencereye alalım.
  3. Yağ ekleyip soteleyelim.
  4. Sonra suyu ekleyip kaynatalım.
  5. Yumuşayınca ocağı kapatalım. Püre yapalım.
  6. Meyanesi için tereyağını küçük bir tavada eritip unu kavuralım.
  7. Sonra çorbanın suyu ile meyaneyi açıp tencereye ekleyelim.
  8. Ocağın altını açıp kısıkta pişirelim.
  9. Terbiyesini ayrı bir kasede çırpıp tencereye karıştırarak ekleyelim.
  10. Kaynayınca tzunu ekleyip ocağı kapatalım.
  11. Üzerine dereotu doğrayalım (benim dereotum yoktu koyamadım).
Yumuşacık içimli miss gibi saray çorbanız servise hazır.
Afiyet olsun.

Yorumlar