İki Renkli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Piştikten sonra eklemek için;
- 1 pk krema
- 1 pk vanilin
- 1 yemek kaşığı tepeleme margarin veya tereyağ
Sonradan eklemek için ;
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 60 gr sütlü çikolata
Ara katları için;
- 1 küçük pk bebe bisküvisi
- 1 su bardağı soğuk süt
İki Renkli Magnolia Tarifi Yapılışı
- Tenceremize tereyağ, vanilin ve krema hariç tüm malzemeleri alıp güzelce çırpalım daha sonra ocağın altını açıp koyulaşana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Göz göz olunca altını kapatıp terayağını ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Daha sonra 1 pk krema ilave edip mikserle güzelce çırpalım.
- Çok fazla vakit kaybetmeden hazırlamış olduğumuz muhallebiyi ikiye bölelim.
- Ayırmış olduğumuz muhallebinin birine 1 çay bardağı damla çikolata ve 60 gr kadar sütlü çikolata ilave edip güzelce çırpalım ,çikolatanın tamamen erimesini sağlayalım.
- Kuplarımızın dibine süte batırılmış 2-3 tane bebe bisküvisi dizelim kupların yarısına kadar sade muhallebi koyalım, arasına yine bebe bisküvisini sütle ıslatıp dizelim en son kata kakaolu muhallebiden koyalım.
- İsteseniz sıkma torbası veya hamur dağıtıcı ile kuplara pay edebilirsiniz daha rahat pay edersiniz
- Üzerine rendelenmiş beyaz çikolata veya fındık fıstık ile süsleyip oda ısısına gelince buzdolabına kaldırıp 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder