9 Haziran 2019 Pazar

İki Renkli Magnolia Tarifi

İki Renkli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Piştikten sonra eklemek için;
  • 1 pk krema
  • 1 pk vanilin
  • 1 yemek kaşığı tepeleme margarin veya tereyağ
Sonradan eklemek için ;
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 60 gr sütlü çikolata
Ara katları için;
  • 1 küçük pk bebe bisküvisi
  • 1 su bardağı soğuk süt

İki Renkli Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize tereyağ, vanilin ve krema hariç tüm malzemeleri alıp güzelce çırpalım daha sonra ocağın altını açıp koyulaşana kadar karıştırmaya devam edelim.
  2. Göz göz olunca altını kapatıp terayağını ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Daha sonra 1 pk krema ilave edip mikserle güzelce çırpalım.
  4. Çok fazla vakit kaybetmeden hazırlamış olduğumuz muhallebiyi ikiye bölelim.
  5. Ayırmış olduğumuz muhallebinin birine 1 çay bardağı damla çikolata ve 60 gr kadar sütlü çikolata ilave edip güzelce çırpalım ,çikolatanın tamamen erimesini sağlayalım.
  6. Kuplarımızın dibine süte batırılmış 2-3 tane bebe bisküvisi dizelim kupların yarısına kadar sade muhallebi koyalım, arasına yine bebe bisküvisini sütle ıslatıp dizelim en son kata kakaolu muhallebiden koyalım.
  7. İsteseniz sıkma torbası veya hamur dağıtıcı ile kuplara pay edebilirsiniz daha rahat pay edersiniz👍
  8. Üzerine rendelenmiş beyaz çikolata veya fındık fıstık ile süsleyip oda ısısına gelince buzdolabına kaldırıp 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz. 🤗
    Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder