Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kayısı Meyve Suyu Tarifi

Kayısı Meyve Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kayısı
  • 3 litre su
  • 1. 5 su bardağı toz şeker

Kayısı Meyve Suyu Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 3 litre su koyarak ocağın altını açalım ve yıkanan kayısıları tencereye ilave edelim.
  2. Kayısılar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişmesi yeterli oluyor ama siz yumuşaklığını kontrol edip altını kapatabilirsiniz.
  3. Altını kapattıktan sonra pişen kayısıları tel süzgece alarak bir kaşık yardımıyla geçiriyoruz.
  4. 1. 5 bardak şeker ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
    Soğuk olarak servis ediyoruz.
    ☀️ Şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?