Ana içeriğe atla
Mantı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
- 2 yemek kaşığı salça
 
- 1 adet soğan
 
- 6 su bardağı su
 
- 3 diş sarımsak
 
- 1 su bardağı mantı
 
- 1 tatlı kaşığı tuz
 
- 1 tatlı kaşığı nane
 
- 1 tatlı kaşığı karabiber
 
Mantı Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğanımızı doğruyoruz küçük taneler halinde.
 
- Tenceremize sıvı yağımızı döküyoruz, ve doğramış olduğumuz soğanları tencereye koyuyoruz.
 
- Pembeleşmeye başladığı zaman sarmısaklarımızı ikiye bölerek soğanlarla beraber yağ da kızartıyoruz.
 
- Salçayı soğan ve sarımsakla beraber karıştırıyoruz daha sonra mantımızı da koyup kavurmaya başlıyoruz.
 
- Suyumuzu ilave ediyoruz tuz, nane, kırmızı biber, karabiber ekliyoruz.
 
- Kaynamasını bekliyoruz kaynamaya başladığı zaman ek bir süre 20 dakika sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 

 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder