Mantı Çorbası Tarifi
Mantı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 6 su bardağı su
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı mantı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Mantı Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğanımızı doğruyoruz küçük taneler halinde.
- Tenceremize sıvı yağımızı döküyoruz, ve doğramış olduğumuz soğanları tencereye koyuyoruz.
- Pembeleşmeye başladığı zaman sarmısaklarımızı ikiye bölerek soğanlarla beraber yağ da kızartıyoruz.
- Salçayı soğan ve sarımsakla beraber karıştırıyoruz daha sonra mantımızı da koyup kavurmaya başlıyoruz.
- Suyumuzu ilave ediyoruz tuz, nane, kırmızı biber, karabiber ekliyoruz.
- Kaynamasını bekliyoruz kaynamaya başladığı zaman ek bir süre 20 dakika sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder