Mozaik Pasta Tarifi

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket petibör biskuvi
  • 2 su bardağı süt
  • 125 gram teremyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı antep fıstığı (Tüm olarak)
  • 4 yemek kaşığı kakao

Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle teremyağı ocakda eritelim ve soğumaya bırakalım.
  2. Ardından bir kaba sütü dökelim içine şekeri katalım ve karıştıralım.
  3. Ardından soğuyan erittiğimiz yağı ve kakaoyu da katalım ve karıştıralım.
  4. Ardından petibörleri elimizle iri olacak şekilde kıralım. Antep fıstıklarını da ilave ettikten sonra bir spatula yardımı ile iyice karıştıralım.
  5. Karıştırdıktan sonra kelepceli kalıbımızın içine karışımı dökelim ve üzerini düzleyelim ve buzluğa katıp 3 saat kadar bekletelim.
  6. 3 saatin sonunda buzlukdan çıkaralım ve ganajı yapalım. 100 ml sıvı kremayı uygun bir tencereye alalım. Ocakda ısıtalım kremayı asla kaynatmayalım.
  7. Isındıkdan sonra ocakdan alıp içine 80 gram lik sütlü çikolatamızı kıralım ve eritelim karıştırarak iyice eridikden sonra bu ganajı mozaik pastamızın üzerine dökelim ve buzdolabının alt kısmında 1 saat dinlendirdikden sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyelim dilimler halinde servise sunalım.

Yorumlar