Ana içeriğe atla
Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 paket petibör biskuvi
 
- 2 su bardağı süt
 
- 125 gram teremyağ
 
- 4 yemek kaşığı şeker
 
- 1 çay bardağı antep fıstığı (Tüm olarak)
 
- 4 yemek kaşığı kakao
 
Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle teremyağı ocakda eritelim ve soğumaya bırakalım.
 
- Ardından bir kaba sütü dökelim içine şekeri katalım ve karıştıralım.
 
- Ardından soğuyan erittiğimiz yağı ve kakaoyu da katalım ve karıştıralım.
 
- Ardından petibörleri elimizle iri olacak şekilde kıralım. Antep fıstıklarını da ilave ettikten sonra bir spatula yardımı ile iyice karıştıralım.
 
- Karıştırdıktan sonra kelepceli kalıbımızın içine karışımı dökelim ve üzerini düzleyelim ve buzluğa katıp 3 saat kadar bekletelim.
 
- 3 saatin sonunda buzlukdan çıkaralım ve ganajı yapalım. 100 ml sıvı kremayı uygun bir tencereye alalım. Ocakda ısıtalım kremayı asla kaynatmayalım.
 
- Isındıkdan sonra ocakdan alıp içine 80 gram lik sütlü çikolatamızı kıralım ve eritelim karıştırarak iyice eridikden sonra bu ganajı mozaik pastamızın üzerine dökelim ve buzdolabının alt kısmında 1 saat dinlendirdikden sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyelim dilimler halinde servise sunalım.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder