Mozilla, Firefox logosunu değiştiriyor

Mozillaücretli Firefox versiyonu ile birlikte bir değişiklik haberiyle daha karşımıza çıktı. Firma yetkilileri, markanın artık bir tarayıcıdan daha fazlasını ifade ettiğini göstermek adına yeni logolar tasarlandıklarını belirtti. Bu değişiklik arayışının altında, Mozilla’nın insanlar tarafından hatırlanma isteği yatıyor.

Mozilla, Firefox markasını güncellemeler ile destekliyor

2002 yılında piyasaya sürülen marka; şifre yöneticisi Lockwise, özel dosya paylaşım servisi Send ve güvenlik aracı Monitor ile birlikte bünyesini bir hayli genişletti. Bu bağlamda kendisine yeni logolar arayan yetkililerin bu davranışı, piyasalar tarafından beklenmekteydi.
Şirket, yaptığı açıklamada kendi marka sisteminin “internetin geleceği hakkında iyimser olmak için radikal bir harekete imza atmak”, “birçok dili konuşarak şeffaflık yaratmak“ve”küresel bir bakış açısı oluşturmak” gibi fikirlere dayandığını ifade etti. Yönetimin bir diğer hedefi ise pozitif bir bakış açısıyla var olan avantajları yakalamak.Firma, paylaştığı bildirisinde şu sözlere de yer verdi: ” Tarayıcımız, yaşayan bir marka olarak, asla durmayacak. Biz ve Dünya değiştikçe, o da gelişmeye devam edecek.”

Yorumlar