16 Haziran 2019 Pazar

Parmak Yedirten Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Yapım Aşamalarıyla) Tarifi

Parmak Yedirten Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Yapım Aşamalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze asma yaprağı
İç Harcı İçin :
  • 5 tane soğan
  • 2 tane domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1. 5- 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı kırık pirinç
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Bolca kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 er tatlı kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, yenibahar
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • Tuz
  • Yaprakları Islatıp Çıkarmak İçin: Kaynamış sıcak su

Parmak Yedirten Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Yapım Aşamalarıyla) Tarifi Yapılışı

Herkesin kendisine göre zeytinyağlı yaprak sarması tarifi vardır. Kimisi iç harcının sadece pirinçten yapar, bazı yerlerde ise bulgur -pirinç karışık yapılır. Benim tarifim gibi.
En lezzetli ve her yapılışta muhteşem sonuçlar veren, yiyenlerin tarifini istediği, Zeytinyağlı Yaprak Sarmam 👌🍂👌🍂👌🍂👌🍂👌
Muhakkak Deneyin diyorum :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder