Pratik Ve Nefis Tiramisu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin ;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Islatmak İçin ;
- 1. 5 su bardağı sıcak süt
- 2 tatlı kaşığı granül kahve veya Türk kahvesi
- 2 tatlı kaşığı şeker
Labneli Kreması İçin ;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 2 paket vanilya
- 200 gram labne
Üzerine ;
- Kakao
Pratik Ve Nefis Tiramisu Pasta Tarifi Yapılışı
- Kreması için tencereye süt, şeker, un, nişasta alınır, çırpma teliyle koyulaşana kadar karıştırılır.
- Kaynayınca vanilyası eklenir, ocaktan alınır. Ilıyınca labnesi de eklenir, homojen olması için mikserle güzelce çırpılır.
- Yumurta ve şeker mikserle köpük köpük olana kadar en az 4 dakika çırpılır. Elenerek un, kabartma tozu, vanilya ve kakao da eklenir tekrar çırpılır.
- Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba alınır. 180 derece fırında 25- 30 dakika pişirilir.
- Pişen tiramisunun keki ılıyıp soğuyunca 2 ye bölünür. Sıcak süte şeker ve nescafe koyup karıştıralım.( Herhangi bir granül kahve veya Türk kahvesi de oluyor)
- Kestiğimiz 2 keki de kahveli sütle ıslatalım. Kelepçeli kalıbın tabanına yarıya kestiğimiz keki yerleştirelim. Kremanın yarısını yayalım.
- Diğer keki de alıp aynı şekilde yarım kalan kremayı yayalım.
- Üzerini örtüp buzdolabına kaldıralım.
- En az 4 saat dinlendikten sonra, servis esnasında kakao serpip yiyebilirsiniz.
1 gece dinlenirse daha lezzetli ve iyi olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder