Saray Çorbası (İftara Yakışır) Tarifi

Saray Çorbası (İftara Yakışır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük parça tavuk göğsü
  • 1 tavuk butu
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • Et suyu ve su
Terbiyesi için :
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
Üzeri için :
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Saray Çorbası (İftara Yakışır) Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı Ramazanlar iftar sofralarınızın, muhabbetli ve bereketli olmasını temenni ederek Osmanlı mutfağından güzel bir çorba tarifi vermek istiyorum.
  1. Öncelikle bir parça tavuk göğsü ve butu yıkayarak 4 su bardağı suyla iyice haşlayalım.
  2. Başka bir tencereye suyunu süzerek 4 su bardağı su ilave edelim kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi ve minik minik doğradığımız tavuk etlerini tencereye ilave edelim 15 dakika kadar kaynatalım.
  3. Terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı, un ve yarım limon suyunu bir kapta karıştırıp, çırpıcıyla iyice çırpalım çorbamızdan kepçe ile sosumuza ilave ederek karıştıralım, terbiyesi ılısın ve kesilmesin.
  4. Sıcak terbiyemizi çorbamıza karıştırarak dökelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
  5. Tavaya 1, 5 yemek kaşığı tereyağını koyup kızdıralım pul biber ve tuz ilave edip çorbamızın üzerine dökerek ocaktan alalım sıcak sıcak servis yapalım iftar için harika bir lezzet.
    Afiyet olsun

Yorumlar