Şekerpare İki Büyük Fırın Tepsisi Ölçüsünde Tarifi

Şekerpare İki Büyük Fırın Tepsisi Ölçüsünde Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tepeli yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin👉 ((margarini eritmeden kullanın lütfen ))
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 adet yumurta 2 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet vanilya
  • 2 adet kabartma tozu
  • 6 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4. 5 damla limonsuyu

Şekerpare İki Büyük Fırın Tepsisi Ölçüsünde Tarifi Yapılışı

Merhaba nyt ailem Hepinizin ramazan bayramı mübarek OLSUN şimdi tarifimini vereceğim TATLI ağızda eriyen kıyır kıyır bir tarif ve tam ölçülüdür iki büyük fırın tepsisi çıkıyor tam not alacağınız bir tarif gerçekten.


  1. Yoğurma kabına yağlar, pudra şekeri yumurtalardan iki tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
  2. Geriye kalan eklenir ve çırpılıp karıştırılır .
  3. Üzerine kabartma tozu vanilya ve un azar azar ilave edilip bir dan yoğurulur unu birden dökmeyin az yada fazla gelebilir ben 6 bardak kullandım.
  4. Tam geldi ardından ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuç içerisinde yuvarlayıp uç kısımları biraz sivri olacak biçimde oval şekil verilir.
  5. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  6. Üzerine ayırdığımız 2 adet yumurtanın sarısı sürülür.
  7. Çatal yardımıyla üzeri çizilerek şekil verilir.
  8. Önceden ısıtılmış fansız ayarda 180 dereceli fırında yaklaşık 30- 35 dakika kadar pişirilir.
  9. Siz kendi fırınınızın durumuna göre altı üstü pembeleşip kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz bu arada şerbeti için su ve şeker bir tencereye ilave edilip ocağa alınır.
  10. Karıştırarak şekerin erimesi sağlanır .
  11. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenir.
  12. 8-10 dakika kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  13. Pişen tatlı fırından alınır.
  14. İlk sıcaklığının çıkması için 3-4 dakika bekletilip.
  15. Üzerine iyice soğutulmuş şerbet gezdirilir dinlenip soğuduktan sonra servis edilir deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın.

Yorumlar