Şerbetli İrmik Tatlısı (Hira Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2, 5 su bardağı şu
- 2-2, 5 su bardağı toz şeker (Tercihinize bağlı)
- 1-2 damla limon suyu
Hamuru için;
- 3 çay bardağı irmik
- 2, 5 çay bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbetli İrmik Tatlısı (Hira Tatlısı) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetini hazırlamamız gerekiyor. Çünkü, şerbetimiz soğuk tatlımız sıcak olmalıdır.Tencereye şeker, su ve limon suyu konulur.
- Ocakta şeker eriyene kadar karıştırılır ve şeker eriyince ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
- Şerbetimiz soğurken tatlımızın hamurunu yapabiliriz.
- Bunun için kabımıza irmik, un, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı koyup yoğururuz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp sıvı yağ ile yağladığımız dikdörtgen borcam kabımıza dizeriz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımızda 15-20 dk pişiririz.
- Fırından çıkardıktan sonra soğuyan şerbetimizi hamurlarımızın üzerine döküp bekletiriz. Soğuduğunda dolapta muhafaza edebiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder