Şıhıl Mahşı Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 tane orta boy kabak
 - Kızartmak için sıvı yağ
 - Yarım tatlı kaşığı domates salçası
 - Yarım çay bardağı su
 - Tuz
 
İç malzemesi:
- 300 gr orta yağlı kıyma
 - 1 orta boy kuru soğan
 - 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - 1 çay bardağı haşlanmış nohut
 - Çay kaşığının ucuyla karabiber
 - Pul biber
 - Maydanoz
 - Tuz
 
Üzeri için:
- 1 kase yoğurt
 - 1 diş sarımsak
 - Tuz
 
Şıhıl Mahşı Tarifi Yapılışı
- Kabaklar kabukları hafif kazınıp, dolma oyacağı yardımıyla oyulur. Sıvı yağda hafif renk alana kadar kızartılır.
 - Kağıt havlu üzerine alınıp, soğuması için bir kenara alınır.
 - İç malzemesi için kıyma tencereye alınır, sıvı yağ eklenir. Orta ateşte kavrulur.
 - Kıyma suyunu bırakıp çekince küçük doğranmış soğan eklenir.
 - Kısık ateşte soğanla beraber 3-4 dakika kadar kavrulur.
 - Domates salçası ilave edilir, 1-2 dakika daha kısık ateşte çevrilir.
 - Tuz, karabiber ve pul biber eklenir, karıştırılır.
 - Haşlanmış nohut ve ince doğranmış maydanoz eklenir, ocaktan alınır.
 - Kabakların içi kıymalı harçla doldurulur.
 - Tencereye dizilir. Üzerine su, tuz ve domates salçası iyice karıştırılarak sos hazırlanır.
 - Dolmaların üzerine gezdirilir. Ocağa alınır, orta ateşte kaynaması beklenir. Kısık ateşte kabaklar hafif yumuşayana kadar pişirilir.
 - Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek, sıcak servis yapılır.
 
Yorumlar
Yorum Gönder