Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Şıhıl Mahşı Tarifi

Şıhıl Mahşı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 tane orta boy kabak
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
İç malzemesi:
  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Pul biber
  • Maydanoz
  • Tuz
Üzeri için:
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Şıhıl Mahşı Tarifi Yapılışı

  1. Kabaklar kabukları hafif kazınıp,  dolma oyacağı yardımıyla oyulur. Sıvı yağda hafif renk alana kadar kızartılır.
  2. Kağıt havlu üzerine alınıp, soğuması için bir kenara alınır.
  3. İç malzemesi için kıyma tencereye alınır, sıvı yağ eklenir.  Orta ateşte kavrulur.
  4. Kıyma suyunu bırakıp çekince küçük doğranmış soğan eklenir.
  5. Kısık ateşte soğanla beraber 3-4 dakika kadar kavrulur.
  6. Domates salçası ilave edilir, 1-2 dakika daha kısık ateşte çevrilir.
  7. Tuz, karabiber ve pul biber eklenir, karıştırılır.
  8. Haşlanmış nohut ve ince doğranmış maydanoz eklenir, ocaktan alınır.
  9. Kabakların içi kıymalı harçla doldurulur.
  10. Tencereye dizilir. Üzerine su, tuz ve domates salçası iyice karıştırılarak sos hazırlanır.
  11. Dolmaların üzerine gezdirilir. Ocağa alınır, orta ateşte kaynaması beklenir. Kısık ateşte kabaklar hafif yumuşayana kadar pişirilir.
  12. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek, sıcak servis yapılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?