19 Haziran 2019 Çarşamba

Şıhıl Mahşı Tarifi

Şıhıl Mahşı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 tane orta boy kabak
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
İç malzemesi:
  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Pul biber
  • Maydanoz
  • Tuz
Üzeri için:
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Şıhıl Mahşı Tarifi Yapılışı

  1. Kabaklar kabukları hafif kazınıp,  dolma oyacağı yardımıyla oyulur. Sıvı yağda hafif renk alana kadar kızartılır.
  2. Kağıt havlu üzerine alınıp, soğuması için bir kenara alınır.
  3. İç malzemesi için kıyma tencereye alınır, sıvı yağ eklenir.  Orta ateşte kavrulur.
  4. Kıyma suyunu bırakıp çekince küçük doğranmış soğan eklenir.
  5. Kısık ateşte soğanla beraber 3-4 dakika kadar kavrulur.
  6. Domates salçası ilave edilir, 1-2 dakika daha kısık ateşte çevrilir.
  7. Tuz, karabiber ve pul biber eklenir, karıştırılır.
  8. Haşlanmış nohut ve ince doğranmış maydanoz eklenir, ocaktan alınır.
  9. Kabakların içi kıymalı harçla doldurulur.
  10. Tencereye dizilir. Üzerine su, tuz ve domates salçası iyice karıştırılarak sos hazırlanır.
  11. Dolmaların üzerine gezdirilir. Ocağa alınır, orta ateşte kaynaması beklenir. Kısık ateşte kabaklar hafif yumuşayana kadar pişirilir.
  12. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek, sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder