tavuklu Ankara Tava (Diğer Pilavları Unutun) Tarifi

Tavuklu Ankara Tava (Diğer Pilavları Unutun) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 300 ml
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • 1 parça tavuk göğsü kuşbaşı (250-300 gr kadar)
  • 1 su bardağı arpa şehriye (300 ml bardakla)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 orta boy rendelenmiş domates
  • 1 küçük diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Tavuklu Ankara Tava (Diğer Pilavları Unutun) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü çok iri olmayacak şekilde kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
  2. Tencere 3 yemek kaşığı sıvı yağ alalım. Tavukları ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  3. Daha sonra yemeklik doğradığımoz soğan, yeşil biber ve kapya biberi ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavuralım.
  4. Salçayı ekleyip 1 dakika kadar kavuralım. Rendelediğimiz domatesi ve 1 diş sarımsağı ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kaynatalım.
  5. Domatesler kavrulana kadar ayrı bir tavaya 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ alalım şehriyeleri ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  6. Şehriyeleri domatesli harca ekleyelim. Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyelim.
  7. Kaynamaya başladığında kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  8. En az 30 dakika bir beze sarıp dinlendirip servis yapın. Deneyeceklere afiyet şifa olsun 😊😊

Yorumlar