2019 BMW 3 Serisi Türkiye fiyatı belli oldu

2018 Paris Otomobil Fuarı’nda ilk kez görücüye çıkan 2019 BMW 3 Serisi Türkiye fiyatı sonunda belli oldu. Bir süredir BMW showroom’larında sergilenen lüks otomobil fiyat etiketi ortaya çıktı. D-sedan lüks rekabetine yeni bir boyut kazandıran otomobil ülkemizde üç farklı donanım seviyesinde satın alınabiliyor. Otomobilin başlangıç fiyatı 331 bin 300 TL olarak belirlendi.

019 BMW 3 Serisi Türkiye fiyatı ortaya çıktı

Avrupa’da beş farklı motor alternatifi bulunan lüks otomobilin ülkemizde ise yalnız 1.6 litrelik benzinli motor ile birlikte satılıyor. 170 beygir güç üreten motor otomatik şanzıman ile kombine ediliyor. Başlangıç fiyatı 331 bin 300 TL olan otomobilin diğer fiyat alternatifleri ise 358 bin 500 TL ve 365 bin 300 TL olarak sıralanıyor.
1.6 litrelik motorun 100 kilometrede ortalama 6 litre yakıt tükettiği söyleniyor. Tabii bunun kullanım şekline göre değişiklik göstereceğini bilmek gerekiyor. Otomobilin şehir içi yakıt tüketimi 7.7 litre, şehir dışı yakıt tüketimi ise 5,1 litre olarak açıklanıyor.
0’dan 100 kilometre hıza 7.7 saniyede çıkan otomobil maksimum 232 km/s hız yapabiliyor.
First Edition Sport Line‘ın giriş donanım seviyesi olduğu otomobilde First Edition Luxury Line ve First Edition M Sport olmak üzere toplamda 3 farklı donanım seviyesi bulunuyor.
Önceki nesline göre 50 kilogram daha hafif olan otomobil, bu hafifliği sürüşte hissettiriyor. 50/50 ağırlık dağılımıyla daha canlı bir sürüş vaat eden otomobilde, yol koşullarına göre sertliği değişebilen amortisör sistemi kullanılıyor.
Kabinde 10,5 inçlik gösterge panelinin kullanıldığı otomobilde 12,5 inçlik bilgi eğlence ekranı görev alıyor. BMW Live Cockpit Professional’ın yer aldığı bu ekran üzerinden otomobilin tüm bilgilerine ulaşılabiliyor. Ekranın hemen altında ise otomatik klima sistemi yer alıyor. Orta konsolun sade tasarımının oldukça teknolojik olduğunu söyleyebiliriz.
Yeni nesil 3 Serisi, güvenlik donanımı tarafında da oldukça kuvvetli. Otomobilde standart olarak Active Guard Plus güvenlik sistemi bulunuyor. Bu paket ile birlikte kullanıcı yaya fren sistemi, şeritten ayrılma uyarısı ve adaptif frenlemeli hız sabitleyici olmak üzere üç güvenlik donanımına standart olarak sahip oluyor. Güvenlik donanımı tarafında opsiyon listesinde de bazı seçenekler mevcut. Ters yön ikaz sistemi, çarpışma önleyici şerit takip asistanı ve Stop&Go özellikli hız sabitleme gibi donanımlar opsiyonel olarak satın alınabiliyor.

Yorumlar