Asus ROG Phone 2 tanıtıldı! İşte özellikleri

Bir süredir merakla beklenen Asus ROG Phone 2 sonunda tanıtıldı. Oyuncu ekipmanlarının yanında oyuncu telefonlarıyla da dikkat çeken Asus, yeni ROG Phone 2 modelinde 120 Hz HDR ekran kullanıyor. 120 Hz yenileme hızına sahip olan yeni akıllı telefon PUBG Mobile gibi oyunları daha akıcı bir şekilde oynatıyor. Asus ROG Phone 2 özellikleri tanıtılmasının ardından netlik kazandı.

Asus ROG Phone 2 özellikleri

Asus ROG Phone 2 özellikleri ile ilgili detaylara ilk olarak ekrandan başlamak gerekiyor.
Asus Rog Phone II 120 Hz HDR ekranıyla geliyor 5
Telefon yüksek grafiklere sahip olan mobil oyunları oynayan ve amiral gemisi modellerini seven Android kullanıcılarına hitap ediyor.
6.59 AMOLED ekran ile gelecek olan model, 120 Hz kare yenileme hızının yanı sıra 1 ms gecikme süresine sahip. Telefonun 60 Hz ve 90 Hz versiyonları da bulunuyor. Dileyen kullanıcılar tercihlerini bunlardan yana da kullanabilecek. Asus, söz konusu ekran gecikme durumunun iPhone XS modelinden daha hızlı olacağını da iddia ediyor.
Ekran; 1.080 x 2.340 çözünürlüğünün yanı sıra 19:5:9 boy oranına sahip durumda. Ayrıca bu ekran, 10 bit HDR desteği de sunuyor. Ek olarak DCI P3 renk skalasına da tamamen destek veriliyor.
Telefonda Asus’un oyuncu telefonları için geliştirdiği arayüz yazılımı yer alıyor. Bu, oynanılan oyuna göre ekranın 120 Hz moduna geçip geçmeyeceği ve HDR’nin kullanılabilir olup olmadığı gibi hassas konularda oyunculara yardımcı oluyor.

Asus ROG Phone II – Ses

Asus Rog Phone II 120 Hz HDR ekranıyla geliyor 2
Ekranı çevreleyen DTS: X Ultra hoparlörler de oyun deneyimi açısından oldukça önemli. Ses kalitesi 2.5 kat daha verimli olan hoparlörler sayesinde oyunun sesleri oyunculara daha kaliteli olarak aktarılıyor. Aynı zamanda sol ve sağ tarafta iki adet titreşim motoru yer alıyor. Bu titreşim motorlarının bir önceki modele nazaran daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz.
Dört adet mikrofona ev sahipliği yapan Asus Rog Phone 2’yi nasıl tutarsanız tutun oyuncu arkadaşlarınız ile konuşurken iletişimde kalmaya devam edebilirsiniz.

Asus ROG Phone 2 – Performans

Asus ROG Phone 2 gücünü Snapdragon 855 Plus işlemcisinden alıyor. Overclock işlemleri sonrasında Adreno 640 GPU, yüzde 15 performans artışıyla 675 MHz’ye yükseltilirken işlemci yüzde 4 ekstra verim kazanıyor.
Soğutmaya da önem veren şirket kutu içeriğinde AeroActive soğutucusunu da dahil ediyor. Bu soğutucu sessiz çalışmasının yanı sıra sıcaklığı 4 ile 5 derece aralığında daha da aşağıya çekmeye yardımcı olurken telefona bir kılıf görevi de görüyor. Ayrıca bu kılıf sayesinde telefonu masaya dik şekilde koyarak oyun kumandası ile de oyun oynama şansına sahip oluyorsunuz.
Cihazın oyun kumandasının ismi de ROG Kunai Gamepad. Tasarım olarak Nintendo Switch’in kontrolcüsünü andıran kontrolcü tıpkı Switch’de olduğu gibi elde oyun deneyimi için telefonun iki yanına takılabiliyor. Kontrolcünün 5.000 mAh’lik bataryadan beslendiğini söyleyebiliriz.
Asus ROG Phone 2 ise 6.000 mAh bataryadan besleniyor. Bu da 7 saat kesintisiz PUBG Mobile oynatıyor anlamına geliyor. Standart 3A kablo kullanılan şarj adaptöründe 30W ROG HyperCharge ile de hızlı şarj desteği de sunuluyor.
Telefonda 48 Megapiksel çözünürlüğünde ana kamera kullanılıyor. Bu kameraya ultra geniş açılı lens eşlik ediyor. Önde ise 24 Megapiksel çözünürlüğünde bir selfie kamerası konumlanıyor.

Asus ROG Phone 2 fiyatı

Asus tarafından ROG Phone 2 fiyatı henüz onaylanmadı. Ancak birçok kaynak şimdiden telefonun fiyatı ile ilgili tahminlerini açıkladı. Bu tahminlere göre telefon ABD’de 899 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak.

Yorumlar