Eli Böğründe (Yan Yana) Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr kuşbaşı et
- 100 gr kuyruk yağı
- 8 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 3 adet patates
- 3 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak
Terbiyesi için :
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
Eli Böğründe (Yan Yana) Tarifi Yapılışı
K. Maraş yöresine ait muhteşem bir lezzet. Yapımı oldukça kolay çok nefis bir fırın yemeği.
- Eli böğründe yemeği için ilk önce küçük küçük kuşbaşı doğranmış eti ve kuyruk yağını karıştırma kabına koyalım.
- Tuzunu, yağını ve baharatları ilave edip iyice karıştıralım.
- Üzerini kapatıp dolaba koyalım. 2-3 saat dinlendirelim. Ben kuzu eti kullandım. Eğer etiniz çok sertse haşlayabilirsiniz. Kuyruk yağı tercih etmezseniz yerine tereyağı kullanabilirsiniz.
- Sebzeleri soyup yıkayalım. Soğanı, domatesi ve biberi iri iri doğrayalım. Patatesleri minik küpler halinde doğrayalım.
- Patates tercihe kalmış isteyen koymayabilir. Soğan da arpacık soğan kullanabilirsiniz.
- Sarımsakları tüm koyalım. Büyük olanları ikiye bölelim.
- Patateslere tuz, baharat yağ atıp karıştıralım. Diğer sebzelere az tuz ve yağ gezdirebilirsiniz.
- Güveç tepsisi veya normal tepsiye sebzeleri yan yana dizelim. Tam ortasına eti koyalım.
- Üzerine 1/2 çay bardağı su gezdirelim.
- Yağlı kağıdı elimizle buruşturup yıkayalım.
- Tepsinin üzerine kapatalım. 250 derecede ısınmış fırında yarım saat pişirelim.
- Sonra üzerindeki kağıdı alıp 15 dakika kadar üzeri kızarana dek pişirelim.
- Yanında pide ekmek veya pilavla servis yapalım.
Eli Böğründe yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder