Eli Böğründe (Yan Yana) Tarifi

Eli Böğründe (Yan Yana) Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kuşbaşı et
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 8 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 3 adet patates
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
Terbiyesi için :
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber

Eli Böğründe (Yan Yana) Tarifi Yapılışı

K. Maraş yöresine ait muhteşem bir lezzet. Yapımı oldukça kolay çok nefis bir fırın yemeği.
  1. Eli böğründe yemeği için ilk önce küçük küçük kuşbaşı doğranmış eti ve kuyruk yağını karıştırma kabına koyalım.
  2. Tuzunu, yağını ve baharatları ilave edip iyice karıştıralım.
  3. Üzerini kapatıp dolaba koyalım. 2-3 saat dinlendirelim. Ben kuzu eti kullandım. Eğer etiniz çok sertse haşlayabilirsiniz. Kuyruk yağı tercih etmezseniz yerine tereyağı kullanabilirsiniz.
  4. Sebzeleri soyup yıkayalım. Soğanı, domatesi ve biberi iri iri doğrayalım. Patatesleri minik küpler halinde doğrayalım.
  5. Patates tercihe kalmış isteyen koymayabilir. Soğan da arpacık soğan kullanabilirsiniz.
  6. Sarımsakları tüm koyalım. Büyük olanları ikiye bölelim.
  7. Patateslere tuz, baharat yağ atıp karıştıralım. Diğer sebzelere az tuz ve yağ gezdirebilirsiniz.
  8. Güveç tepsisi veya normal tepsiye sebzeleri yan yana dizelim. Tam ortasına eti koyalım.
  9. Üzerine 1/2 çay bardağı su gezdirelim.
  10. Yağlı kağıdı elimizle buruşturup yıkayalım.
  11. Tepsinin üzerine kapatalım. 250 derecede ısınmış fırında yarım saat pişirelim.
  12. Sonra üzerindeki kağıdı alıp 15 dakika kadar üzeri kızarana dek pişirelim.
  13. Yanında pide ekmek veya pilavla servis yapalım.
    Eli Böğründe yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar