Galaxy Watch Active’in ağabeyini aratmayan özellikleri

Akıllı saatler dünyasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Hemen hemen tüm akıllı telefon üreticileri akıllı saat pazarında da birbiriyle yarışıyor. Samsung da bu üreticilerden biri. Galaxy Watch modelinin daha uygun fiyatlı versiyonu olan Watch Active birçok özelliğiyle kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Biz de bu yazımızda Samsung Galaxy Watch Active özellikleri detaylarına yakından bakıyoruz.

Samsung Galaxy Watch Active özellikleri

Galaxy Watch ailesinin uygun fiyatlı üyesi Galaxy Watch Active özellikleri ile dikkat çekiyor. Galaxy Watch modelinden dönen halkayı çıkaran Samsung, bu modeliyle daha aktif kullanıcılara hitap ediyor. Watch Active ismi de tam olarak buradan geliyor.
Samsung’un akıllı saatlerine aşina olan kullanıcıların ilk dikkatini çeken kaldırılmış dönen halka oluyor. Bu halkanın Watch Active’deki görevini, Tizen’in yandan kaydırmalı arayüzü devralıyor.
Galaxy Watch modelinden yüzde 20 daha küçük ve yüzde 60 daha hafif olan Galaxy Watch Active’in 1.1 inçlik dokunmatik ekranı ve iki düğmeyle birlikte geliyor. Bu iki düğmeden biri ‘Geri Tuşu’ görevi görüyor. Yine açma kapama düğmesi de diğer tuşun görevi olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca uzun ve kısa basma durumunda farklı özellikleri aktif hale getirmek mümkün. Alttaki düğmeye iki kere basıldığında Bixby aktif hale geliyor. Bixby’nin aktif hale gelmesinin ardından farklı komutlar verilebiliyor.Samsung’un giyilebilir diğer ürünlerinde olduğu gibi Samsung Galaxy Watch Active özellikleri arasında da Sağlık uygulaması bulunuyor. Yürüyüşleri ve uykuyu otomatik olarak algılayan saat burada ne kadar akıllı olduğunu gösteriyor. Güç gerektiren sporlarda da saat nabzı ve spor süresini başarılı bir şekilde kaydedebiliyor.
Watch Active’in en öne çıkan özelliklerinden biri kalp atış hızını alarak gerekli hesaplamaları yapıp stres ölçümünü tespit etmek. Yoğun ve stresli bir hafta geçiren kullanıcı bunu saatinin verilerinden de görebiliyor. Saat ayrıca kalp atış hızından kan basıncını da hesaplayabiliyor.
Akıllı saat kullancısına dinlenme ve hareket etme konusunda da uyarılarda bulunuyor. Kullanıcı uzun süre hareket halindeyse dinlenmesi gerektiğini, uzun süre hareketsiz ise biraz hareket etmesi gerektiğini söylüyor.
230 mAh’lik bir bataryayla gelen saatin amiral gemisi olan kardeşiyle hemen hemen aynı sağlık takibi özelliklerine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Yaklaşık 3 gün boyunca dolu bataryayla gidebilen saat bu üç günün sonunda güç tasarrufu moduna geçebilir. Tabii batarya süresi günlük kullanıma göre değişiklik gösterebilir. Yoğun kullanımda batarya süresinin 2 gün ile sınırlandığını söyleyebiliriz.

Yorumlar