Huawei Y9 Prime 2019 için beklenen gün geliyor

Huawei, Y Serisi ailesini genişletmeye devam ediyor. Giriş seviyesi olarak hayatımıza giren aile şimdilerde orta segmente doğru genişliyor. Y6, Y7, Y8 ve Y9 gibi modellerden sonra aileye Y9 Prime 2019 da katılıyor. Daha önce birçok kez hakkında haberlerin çıktığı telefon Amazon’da listelendi. Huawei Y9 Prime 2019 modelinin ne zaman satışa sunulacağı da ortaya çıktı.Huawei Y9 Prime 2019 özellikleri de ortaya çıktı.
Açılır ön kamerasıyla dikkat çeken telefon 6.59 inçlik bir ekranla geliyor. Yalnızca telefonun alt kısmında ince bir çerçeve görülüyor. Telefonun arkasında ise parmak izi okuyucusu karşımıza çıkıyor.
Gücünü Kirin 710 işlemciden alan telefonda 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı kombinasyonu kullanılıyor. Ayrıca, microSD kart desteğine sahip olan telefonun hafızası bu sayede 512 GB’ye kadar yükseltilebiliyor.
Telefonun 16 Megapiksel çözünürlüğündeki yapay zeka destekli açılır ön kamerası 8 sahnede gerçek zamanlı görüntü optimizasyonu yapabiliyor. Arkada ise üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Ancak bu kurulum ile ilgili teknik bilgiler henüz belli değil. Yalnızca lenslerden birinin ultra geniş açılı olacağı biliniyor. Üçüncü sensörün ise derinlik sensörü olacağı söyleniyor.
Huawei Y9 Prime 2019, USB-C girişi ile birlikte gelecek. 4.000 mAh bataryadan beslenecek olan telefonda hızlı şarj desteği ise bulunmuyor.
Zümrüt yeşili ve safir mavisi renk seçenekleriyle satışa çıkacak telefonun fiyatı ile ilgili de henüz net bir bilgi yok.
Y9 Prime 2019, 1 Ağustos günü satışa çıkacak.

Yorumlar