Instagram’dan dikkat çeken önemli bir uyarı!

Fotoğraf paylaşım mecrası Instagram, caydırıcılık konusunda yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Peş peşe atılan güvenlik adımlarının ve hızlı bir şekilde alınan sosyal önlemlerinin arkası kesilmeyecek gibi duruyor.
Bir kullanıcıya kendisini rahatsız eden bir diğer kullanıcıyı cezalandırma yetkisinin verilmesi ve iki gün önce 7 ülkede eş zamanlı olarak beğeni sayılarının gizlenmeye başlaması, Instagram’ı henüz tatmin etmiş değil.

Instagram uyarı mesajı ile denetimi artıracak

İnsanların, beğeni ve görüntülenme sayısı gibi istatistiklere odaklanmasını istemeyen Instagram yönetimi, her türlü uyarıya rağmen yaptığı yanlışlardan vazgeçmeyen kullanıcıları son bir kez ve ciddi bir şekilde uyarmaya karar verdi.
Instagram, kendi kullanıcılarının sosyal refahını ve kullanım keyiflerini korumak amacıyla yeni mekanizmalar geliştiriyor. Kişilerin sosyal medya kullanımı konusundaki gösterdiği davranışları dahi değiştirebilecek olan bu mekanizmaların en sonuncusu, Instagram’ın yaptırım politikası ile ilgili.Bu yeni güncelleme, yasaklanmak üzere olan hesaplara yapılan yeni uyarıların yürürlüğe girmesini sağlamak konusunda güçlü bir kanıtın elde edilmesine yarayacak.  Buradan anlaşıldığı üzere yönetim, zamana dayalı olan bir son uyarı ilkesini benimsiyor. Instagram, yeni uygulama hakkında şunları söyledi:
“Mevcut politikamız kapsamında, belirli bir oranda kural ihlali olarak sayılan içeriklere sahip olan hesapları devre dışı bırakıyoruz. Buna ek olarak, yeni bir politika daha belirledik. Bundan böyle, belirli bir süre içinde belirli sayıda ihlal vakasına bulaşmış olan hesapları da ortadan kaldıracağız.”Instagram, artık bu uyarı sayesinde, kuralları çiğneyen hesapları daha rahat bir şekilde yasaklayabilecek. Bir hesabın sicili, kullanım zamanına bağlı olarak, belli bir yere kadar tolere edilme şansına sahip olacak. Her ihlal, her uyarı ve Instagram’ın deyimi ile “en ufak bir adım bile” kontrol edilecek.

Instagram gelişmiş temyiz sürecini devreye sokacak

Ceza verilmesinin yanı sıra haksız yere suçlanan ve bunun yüzünden ceza alan kişileri de düşünen fotoğraf paylaşım sitesi, gelişmiş temyiz sürecini başlatacak. Bir bireyin hesabı hakkında verilen yanlış kararlar, artık daha sıkı ve daha hızlı bir şekilde incelenecek. Eğer ilgili kişi şikayetinde haklı bulunursa, hesabını geri alacak ve sicili temizlenecekPeki, hangi şikayetler bu sistem için uygun olacak?
— Çıplaklık ve porno
— Nefret dolu konuşma
— Uyuşturucu satışları
— Terörle mücadele politikaları ihlalleri nedeniyle silinen içerikler

Yorumlar