Toplu taşımada en çok ‘metro’ merak edildi

Toplu taşımaya olan ilginin her geçen gün arttığı, araştırmalar sonucu ortaya çıktı. Türkiye’deki toplu taşıma araçlarını mercek altına alan SEMrush, ortaya çıkan sonuçları paylaştı. Araştırmanın sonucuna göre ülkemizde en çok aranan toplu taşıma aracı metro oldu.

Metro kelimesi popüler

SEMrush en son yaptığı çevrimiçi aramalar araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Toplu taşıma araçlarını mercek altına alan araştırma, insanların internette en çok ‘metro’yu arattığını ortaya çıkardı. Ayrıca, iki kıtayı birbirine bağlayan Marmarayda son üç yılda yüzde 108 daha fazla aratıldı.
Araştırmanın sonucuna göre metro kelimesi ayda ortalama 550 bin civarında aranıyor. Marmaray ise 370 bin aramayla metroyu takip ediyor.
Toplu taşımayla ilgili yapılan online aramaların çoğunun zaman ve trafik odaklı olabileceğini belirten SEMrush Ortadoğu Kurumsal İletişim Müdürü Adam Zeidan, Türkiye’de son yıllarda yaşanan toplu taşıma araçları çeşitlendirmesinin trafikte kaybedilen zamanı geri kazanmak adına uygulanan kritik bir çözüm olduğunu belirtti.
İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu şehirlerde toplu taşımanın kullanılması insanların hayatını kolaylaştırıyor. Diğer yandan online aramalarda taksiye gösterilen ilginin de yüzde 39 oranında arttığı görülüyor. Üstelik mobil uygulamalardaki artışın tetiklediği çevrimiçi taksi arayışında Türkiye yalnız değil; İngiltereAvustralya ve Almanya’da da taksiye duyulan ilgi her geçen gün artıyor. Verilere göre aynı dönemde Almanya’da taksi aramalarında yüzde 24, İngiltere’de yüzde 17 ve Avustralya’da yüzde 3’lük bir artış yaşandı.

Yorumlar