2 Temmuz 2019 Salı

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine irmik
Şerbeti İçin ;
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetini kaynatıp soğumaya bırakılır.
  2. Bütün malzemeleri katıp hamur yoğurulur.
  3. Parmak kalınlığında yuvarlayıp irmiğin içine bulayıp yağlanmış tepsiye dizilir.
  4. 175 derecede pişirilir.
  5. Fırından çıkınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür.
  6. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder