Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
 - 1 adet yumurta
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - Aldığı kadar un
 - Üzerine irmik
 
Şerbeti İçin ;
- 2 su bardağı su
 - 2 su bardağı şeker
 
Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetini kaynatıp soğumaya bırakılır.
 - Bütün malzemeleri katıp hamur yoğurulur.
 - Parmak kalınlığında yuvarlayıp irmiğin içine bulayıp yağlanmış tepsiye dizilir.
 - 175 derecede pişirilir.
 - Fırından çıkınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür.
 - Afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder