Yurt dışından alışverişe aylık sınır getirildi!

Son dönemde yurt dışından alışveriş yapmayı zorlaştıran adımlar atıldı. 2009 yılından bu yana muafiyet konusunda kademeli bir düşüşe gidildi. 2018 yılında alınan karar kapsamında vergi muafiyeti 22 Euro seviyesine indirilmişti.
Mayıs ayında vergi muafiyeti kaldırıldı. Yani, fiyatı farketmeksizin yurt dışından sipariş edilen tüm ürünlerden vergi alınırken, bu kez kişi başı sipariş limitigetirildi. Yani, artık bir ürünü satın almak için vergi ödemek yeterli değil.

Yurt dışından alışveriş için 5 ürün sınırı geldi!

Resmi Gazete’de yayınlanan (126’ncı madde) ve 14 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan karar kapsamında, aylık ürün sipariş etme limiti 5 olarak belirlendi. Yani yurt dışından bir ay içerisinde en fazla beş ürün satın almanıza izin veriliyor.Şirketler ise 5 adet numune siparişi verebilecek. Bu karar hızlı kargo firmaların yaptıkları kişisel eşya, önemli değeri olmayan eşya, numunelik eşya ile kitap ve basılı yayın gibi işlemleri kapsıyor.
Sosyal medya üzerindeki genel görüş ve konuya hakim kişiler tarafından yapılan yorumlar söz konusu sınırlamanın ticari akışı olumsuz etkileyeceği ve bu nedenle herhangi bir sınırlamaya gidilmemesi gerektiği yönünde.

Yorumlar