Acılı Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg domates
- 2 adet kırmızı biber
- 5 adet cin biber
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tuz
Acılı Sos Tarifi Yapılışı
Kahvaltıda, akşam yemeğinde, köftenin, kızartmanın ve bir çok şeyin yanında sos olarak yenilecek harika bir lezzet.
Not: Bu sosu tazeliğini muhafaza etmesi açısından küçük kavanozlarda saklamak daha iyi olacaktır. Mümkünse olabildiğince küçük kavanoz kullanabilirsiniz.
Ve kavanoz kapaklarının kullanılmamış olması da önemli
!!!Cin biber kullanımını acı severliğinize göre artırıp azalta bilirsiniz. Benimki acı oldu!
Ve kavanoz kapaklarının kullanılmamış olması da önemli
!!!Cin biber kullanımını acı severliğinize göre artırıp azalta bilirsiniz. Benimki acı oldu!
- Öncelikle domateslerin kabukları soyulur.
- Sonra bütün malzemeler mutfak robotundan geçirdikten sonra derin bir tencereye alınır.
- Yağı, tuzu ilave edilir. Orta ateşte kıvamı çok koyu olmayacak şekilde kaynatılır.
(Arada sosdan kaseye alıp soğutarak kıvamını kontrol edebilirsiniz. ) - Pişen sos sıcakken kavanozlara konulup, kapağını sıkıca kapatarak ters çevrilir.
- 1 gece bu şekilde bekletmekte fayda var.
Benim kavanozlarıma göre 9 tane oldu. Kavanozun boyutuna göre değişebilir.
Yapanlara Afiyet şifa olsun. Evi bereketle dolsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder