Çiğ Şeftali Konsantresi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Kg çok yumuşak şeftali
- Kevgir
- Saklamak için boş kap
Çiğ Şeftali Konsantresi Tarifi Yapılışı
Genel olarak tarif veren hanımlar ya da beyler içecekleri ön işlemden geçirerek meyve suyu haliyle aktarırlar. Güzel bir yöntem olsada ısı işleminde kayıplar bir hayli fazla çiğ haliyle yapılan püre sulandırılarak sıfır vitamin kaybıyla içilebilir. Özellikle vişne, şeftali, ve kayısı gibi posası bol ve etli olanlar bu çiğ saklama işlemine çok uygundur. Görseldeki her bir şişe 1, 5 litre su takviyesi ile çoğaltılarak damak tadına göre şekerlendirilerek. Meyve suyu haline gelecekler. İçerideki minik parçalar ile orjinal meyve tadını da yakalayabileceksiniz.
- Tüm şeftalilerin çekirdeklerini çıkarıp kevgire alın.
- Alta geniş bir kap koyun.
- Son posalar iplik iplik kalana dek elinizle bastıra bastıra suyunu ve özünü çıkarın.
- Şişelere aktarın.
- Dondurucuda muhafaza edin.
- 0, 5 milim olan şişeyi 1, 5 litre su ve damak tadınıza göre şeker ilavesi ile karıştırın. Tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder