15 Ağustos 2019 Perşembe

Ezogelin Çorbası Yapılışı Tarifi

Ezogelin Çorbası Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı bulgur
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 litreye yakın sıcak su

Ezogelin Çorbası Yapılışı  Tarifi Yapılışı

  1. Ezogelin çorbası yapmak için düdüklü tencerede önce rendelemiş olduğumuz soğanı ve ezmiş olduğumuz sarımsağı tereyağında kavuruyoruz. Soğanlar diriliğini kaybetsin yeterli yakmadan orta ateşte kavuralım.
  2. Soğanlar kavrulunca naneyi, kırmızı biberi ve salçayı ilave edip. Kavurmaya devam edelim.
  3. Bir iki karıştırdıktan sonra yıkadığımız mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu da ilave ederek karıştıralım.
  4. Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın suyu üzerine boşaltalım.
  5. Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapattıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz. Normal tencerede de yapabilirsiniz ama biraz daha geç pişecektir (yaklaşık 30-40 dakika sürecektir).

Ezogelin çorbasının püf noktaları ve lezzet önerileri:

  • Sıcak suyun bir kısmını tavuk ya da kemik suyu olarak ekleyebilirsiniz. Çorbamız çok daha lezzetli olacaktır.
  • Çorbamızın lezzetini artırmak için bakliyatları bol su ile güzelce yıkayalım.
  • Dilerseniz yarım çay kaşığı kadar kimyon ile çorbanızı lezzetlendirebilirsiniz.
  • Biber salçası yerine yarısını ya da tamamını domates salçası olarak da kullanabilirsiniz.
  • Düdüklü tencere kullanmayacaksanız eğer çorbamızı aynı şekilde hazırlayabilirsiniz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte çorba pişene kadar tencerenin kapağını kapatarak pişirelim.
  • Ezogelin çorbası kaç dakikada pişer? derseniz eğer düdüklü tencerede 20dakika da servis edebilir, Normal tencerede 40-45 dakika sürecektir.

Peki, Ezogelin Çorbası Kaç Kalori?

1 porsiyon ezogelin çorbası (yaklaşık olarak 210g) 95 kalori olarak hesaplanıyor.
Ezogelin çorbası tarifimi mutlaka denemenizi öneririm, şimdiden afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder