Islatmadan Tel Tel Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi

Islatmadan Tel Tel Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı Osmancık pirinç
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 gram teremyağ
  • 1. 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 adet küp şeker

Islatmadan Tel Tel Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba ☺ ☺
Pirinci ıslamayı unuttum derdine son 😉😉
Bazen Pirinci ıslamayı unuturuz, bazen aniden misafir çıka gelir ve yemeğin yanına pilavda olsun isteriz yada aniden şu yemeğin yanına pilav olsaydı iyi olurdu diye düşündüğümüzde hemen yapacağımız tek tane tel tel dökülen tam kıvamında pirinçi ıslamadan da aynı lezzette yapacağınız nefis pirinç pilavı tarifi vermek istiyorum.
En önemli püf noktası olan pirinçi yıkama aşamasına geçiyoruz. Pirinç bir kaba yada süzgeçe alınır ve Çeşme altında sıcak su ile parmak uçlarımızla 3-4 kez nişastası alana kadar yıkanır ve süzülür. İyice yıkadıktan sonra bu defa soğuk su ile aynı şekilde 3-4 kez tamamen yıkanır ve nişastası akıtılır süzülür.
Süzgeçe konulur altına bir kap konulur ve suyunun tamamen süzülmesi beklenir hiç su kalmaması gerekir. Süzüldükten az sonra süzgeci bir parça havlu peçete üstüne de koyabilirsiniz suyunu iyice çekmesine yardımcı olacaktır.
  1. Tamamen suyu Süzüldükten sonra pilav yapımına geçilir.
  2. Margarin ve sıvı yağ geniş pilav tenceresine alınır.
  3. Eriyince şehriye konulup kavrulur.
  4. Kavrulduktan sonra pirinç eklenir devamlı karıştırarak 3-4 dakika iyice kavrulur.
  5. Kavurma işlemi bittikten sonra tavuk suyu ve su ilave edilir.

Yorumlar