Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kemiksiz tavuk göğsü
  • 10-12 adet mantar
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya alalım.
  2. Eridikten sonra jülyen kesilmiş tavukları tavamıza alalım ve kavuralım.
  3. Tavuklarımız piştikten sonra üzerine ince ve jülyen kesilmiş kırmızı kapya biberimizi koyalım biraz kavuralım.
  4. Yıkanmış ve doğranmış olan mantarlarımızı da ekleyip 5 dk kavuralım.
  5. Pişen malzemelerin üzerine 1 paket sıvı kremayı tuz ve karabiberi de ekleyip krema koyulaşana kadar pişirelim.
  6. Pişen yemeğimiz servise hazırdır. Dilerseniz yanında patates püresi ile serviste yapabilirsiniz.
    Afiyet Olsun ☺️

Yorumlar