Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi
Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kemiksiz tavuk göğsü
- 10-12 adet mantar
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı
- 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya alalım.
- Eridikten sonra jülyen kesilmiş tavukları tavamıza alalım ve kavuralım.
- Tavuklarımız piştikten sonra üzerine ince ve jülyen kesilmiş kırmızı kapya biberimizi koyalım biraz kavuralım.
- Yıkanmış ve doğranmış olan mantarlarımızı da ekleyip 5 dk kavuralım.
- Pişen malzemelerin üzerine 1 paket sıvı kremayı tuz ve karabiberi de ekleyip krema koyulaşana kadar pişirelim.
- Pişen yemeğimiz servise hazırdır. Dilerseniz yanında patates püresi ile serviste yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder