Lokanta Mezesi (Ezme) Nasıl Yapılır?

Lokanta Mezesi (Ezme) Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 büyük diş sarımsak
  • 6 adet orta boy domates
  • 6 adet çarliston biber
  • Varsa 2 adet büyük kırmızı kapya biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu kıyılmış maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı isot veya sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme )

Lokanta Mezesi (Ezme) Nasıl Yapılır? Yapılışı

Şeyma’nın Mutfağı’dan Lokantalarda ve Restaurantlarda meşhur meze olan ezme tarifi ile sizlerleyim 😊😉 Buyurun Tarife; 😋
  1. Soğan ve sarımsak rondodan iyice çekilir. Çekilmiş soğanın suyu el ile iyice sıkılarak soğan bir kaba alınır.
  2. Domatesin kabuğu soyulur. Domates ve çarliston biberde rondodan iyice çekilir. Bir süzgece alınıp domatesin suyu da iyice süzülüp soğan olan kabın içine alınır.
    ( Daha sulu sevenler çok fazla süzmesine gerek yok ) Ama her ne kadar suyu süzülse de yine de bir süre sonra sulanıyor ;)
  3. Geri kalan tüm malzemeler de eklenip iyice karıştırılıp dilerseniz hemen servis edebilir dilerseniz bir şişeye koyup ağzı kapalı şekilde buzdolabında uzun süre muhafaza edip daha sonra da tüketebilirsiniz 😊😉
    HEPİNİZE AFİYET OLSUN

Yorumlar