Lokum Kıvamında Tavuk Göğüs Tarifi

Lokum Kıvamında Tavuk Göğüs Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket göğüs eti (yaklaşık 500 gr )
Sosu İçin ;
  • 1/2 (yarım) çay bardağı soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Çay kaşığı ucu ile az karbonat
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

Lokum Kıvamında Tavuk Göğüs Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüs eti şeritler halinde dilimlenir.
  2. Hazırladığınız sos içinde buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir.
  3. Kızgın tavada hafif harlı ateşte önlü arkalı kızarana dek pişirilir.
  4. Pişirme esnasında tavanıza özellikle tuz ve yağ koymanıza gerek yoktur.
  5. Dinlendirilmiş tavuk ne kadar uzun süre sosta bekletilirse bir o kadar lokum kıvamında yumuşacık ve lezzetli olacaktır.
  6. Dilerseniz dolabınızda sos içerisinde 1-2 gün bekletip pişirebilirsiniz.

Yorumlar