Lokum Kıvamında Tavuk Göğüs Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket göğüs eti (yaklaşık 500 gr )
Sosu İçin ;
- 1/2 (yarım) çay bardağı soya sosu
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Çay kaşığı ucu ile az karbonat
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
Lokum Kıvamında Tavuk Göğüs Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğüs eti şeritler halinde dilimlenir.
- Hazırladığınız sos içinde buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir.
- Kızgın tavada hafif harlı ateşte önlü arkalı kızarana dek pişirilir.
- Pişirme esnasında tavanıza özellikle tuz ve yağ koymanıza gerek yoktur.
- Dinlendirilmiş tavuk ne kadar uzun süre sosta bekletilirse bir o kadar lokum kıvamında yumuşacık ve lezzetli olacaktır.
- Dilerseniz dolabınızda sos içerisinde 1-2 gün bekletip pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder