Samsung Galaxy A80 kamerası nasıl çalışıyor?

Ekranda çentik modası yerini yavaş yavaş tam ekran deneyimine bırakıyor. Bu da doğal olarak ön kameranın bir mekanizmayla telefonun içine ya da arkasına saklanmasının yolunu açıyor. Bunu bir adım daha öteye taşıyan üreticiler tek bir kamera kurulumunu hem ön hem de arka kamera olarak kullanmaya başladı. Samsung Galaxy A80 de bu modeller arasında yer alıyor. Dönebilen kameraya sahip Galaxy A80 yalnızca arka kamera kalitesini öne taşıması için değil aynı zamanda trendleri değiştirmesi için de son derece önemli. Peki, Galaxy A80 kamera mekanizması nasıl çalışıyor?

Galaxy A80 kamerasının arkasındaki güç

Galaxy A80 kamerası ile pazara iddialı giriş yapan modeller arasında yer alıyor. A serisi ailesinin en büyük üyesi, kardeşlerinin aksine dönebilen bir kamera ile karşımıza çıkıyor. İlk etapta kameranın kayması ve sonrasında telefonun içinde dönmesi için iki motor sistemine ihtiyaç duyan Samsung, bu motorları akıllı telefonun içine entegre edemeyeceği için farklı arayışlara girdi.
Dönebilen kamera mekanizması için kilitleme dişli sistemi, ray ve kancadan faydalanan Samsung, bu sayede ekstra motor parçası gerektirmeyen bir çözüm üretmiş oldu. Bu çözüm, kameranın kaymasına ve dönmesine güç sağlayabilmek için motor optimizasyonuyla desteklendi.
Bu arada ön ve arka kamerada aynı mercekleri kullanmak, iki tarafta da perspektiflerin işlevleri farklı olduğu için kamera modülünde de bir optimizasyon ihtiyacı doğurdu. Bu sebeple, Galaxy A80‘in kamera yazılımı, hem arka kamera ile hem de ön kamera ile kayıpsız fotoğraflar çekilebilmesi için optimize edildi.

Galaxy A80 kamerası neler yapıyor?

Galaxy A80’in kamera modülü 48 Megapiksel ana kamera, ultra geniş açılı lens ve 3D derinlik kamera sensörü ile kullanıcıların gördüğü her anı yakalayabilmesine yardımcı oluyor. Kullanıcılar kamera uygulamasında selfie modunu seçtiklerinde ise dönebilen kamera mekanizması devreye giriyor.
Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre, Galaxy A80’in dönebilen kamerası özel bir Samsung laboratuvarında tam ve kapsamlı testlerden geçti. Bu testlerde telefon farklı senaryolara karşı hazırlandı. Telefonun girdiği testleri aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

Yorumlar