Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi

Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 4 su bardağı soğuk su
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 kase didiklenmiş tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
TERBİYESİ İÇİN;
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu

Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavuğumuzu haşlıyoruz.
  2. Görsellerde gördüğünüz gibi ben tavuğumu haşlarken içerisine 1 soğan, 1 sarımsak, 3-4 dal maydanoz sapı, karabiber ve tuz ilave ediyorum.
  3. Hem besin değeri artıyor hem lezzeti artıyor, güzel bir aroması oluyor hem de etrafa tavuk kokusu yerine daha hoş bi koku yayılıyor 😉
  4. Pişen tavuğumuzu soğuduktan sonra minik minik didikliyoruz.
  5. Tenceremizin içerisine yağ ve elenmiş unumuzu alıp kokusu güzelce çıkana kadar kavuruyoruz.
  6. Unumuz güzelce kavrulduktan sonra içerisine soğuk suyumuzu ilave ediyoruz ilk olarak. bunun amacı unun topaklanmasını önlemek 😋 Kısık ateşte 1-2 dakika güzelce çırpıyoruz.
  7. Ardından Tavuk suyumuzu ilave edip kaynayana kadar sık bir şekilde arada karıştırıyoruz. Eğer karıştırmazsak un dibine çöker ve yapışır.
  8. Kaynadıktan sonra içerisine tavuğumuzu, tuz ve karabiberimizi ilave ediyoruz.
  9. Bi kasenin içerisine yumurta sarısı, sarımsak rendesi ve limon suyunu alıp çırpıyoruz. Biraz kaynayan çorbanızdan alıp terbiyemizi ılıtıyoruz.
  10. Terbiyemizi ekledikten sonra güzelce karışıyoruz.
  11. Kısık ateşte 15-20 dk piştikten sonra çorbamız servise hazır 

Yorumlar