27 Ağustos 2019 Salı

Tereyağlı Cevizli Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tarifi

Tereyağlı Cevizli Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase iri kıyılmış ceviz içi
Şerbeti İçin ;
  • 3 buçuk su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Tereyağlı Cevizli Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbet için şeker ve suyu koyup koyu bir kıvam olacak şekilde kaynatılır.
  2. Yağımızı da eritelim borcamı yağlayalım kadayıfın yarısını borcama koyup iyice bastıralım her yerine gelecek şekilde yağı gezdirelim cevizi serpiştirelim.
  3. Kalan kadayıfı da cevizin üzerine koyup iyice bastıralım çünkü iyice sıkışması lazım.
  4. Kalan yağı da üzerine paylaştıralım 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
  5. Kadayıf ve şerbetimiz soğuk olacak daha çıtır oluyor.
    Yapıp yiyenlere şeker hastalığı olmayanlara şifalar olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder