Tereyağlı Cevizli Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase iri kıyılmış ceviz içi
Şerbeti İçin ;
- 3 buçuk su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Tereyağlı Cevizli Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Şerbet için şeker ve suyu koyup koyu bir kıvam olacak şekilde kaynatılır.
- Yağımızı da eritelim borcamı yağlayalım kadayıfın yarısını borcama koyup iyice bastıralım her yerine gelecek şekilde yağı gezdirelim cevizi serpiştirelim.
- Kalan kadayıfı da cevizin üzerine koyup iyice bastıralım çünkü iyice sıkışması lazım.
- Kalan yağı da üzerine paylaştıralım 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Kadayıf ve şerbetimiz soğuk olacak daha çıtır oluyor.
Yapıp yiyenlere şeker hastalığı olmayanlara şifalar olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder