15 Eylül 2019 Pazar

Adıyaman Köfte

Adıyaman Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr. Kuzu Kıyma
  • 2 adet Patlıcan
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 4 adet Sarımsak
  • 1/2 (yarım) bağ Maydonoz
  • 2 yemek kaşığı Ekmek Kırıntısı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Sumak

Adıyaman Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Soğan, sarımsak, maydanoz, ekmek kırıntısı ve tüm baharatları rondo veya robot içine atıyoruz. Hatta ben kıymayı da attım, daha homojen bir karışım oldu. BU KARIŞIM BUZDOLABINDA EN AZ 8 SAAT DİNLENMELİ
  2. Patlıcanları közleme tavasında 20 dk közlüyoruz. Sonra soğuk suya tutup, kabuklarını soyuyoruz.
  3. Bir strech film sererek, kıymayı iyice yayıyoruz.
  4. Patlıcanların ortasını bıçakla yarıp taze kaşar peyniri koyup etrafını kıyma ile tamamen kapatıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 250 derecede 20 dk kadar pişirildikten sonra. Servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder