Adıyaman Köfte
Adıyaman Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr. Kuzu Kıyma
- 2 adet Patlıcan
- 1 adet Kuru Soğan
- 4 adet Sarımsak
- 1/2 (yarım) bağ Maydonoz
- 2 yemek kaşığı Ekmek Kırıntısı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı Sumak
Adıyaman Köfte Tarifi Yapılışı
- Soğan, sarımsak, maydanoz, ekmek kırıntısı ve tüm baharatları rondo veya robot içine atıyoruz. Hatta ben kıymayı da attım, daha homojen bir karışım oldu. BU KARIŞIM BUZDOLABINDA EN AZ 8 SAAT DİNLENMELİ
- Patlıcanları közleme tavasında 20 dk közlüyoruz. Sonra soğuk suya tutup, kabuklarını soyuyoruz.
- Bir strech film sererek, kıymayı iyice yayıyoruz.
- Patlıcanların ortasını bıçakla yarıp taze kaşar peyniri koyup etrafını kıyma ile tamamen kapatıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 250 derecede 20 dk kadar pişirildikten sonra. Servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder