Ana içeriğe atla
Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
 
- 2 tatlı kaşığı tuz
 
- Yarım çay bardağı yağ
 
- Aldığı kadar un yaklaşık 4 5 su bardağı kadar
 
- İçine 250 gram kıyma
 
- 1 adet büyük soğan rendelenmiş
 
- 1 çay bardağı su
 
- Tuz
 
- Karabiber 2 tatlı kaşığı kullandım
 
Çi Börek Tarifi Yapılışı
- Hamur için su tuz ve yağ kaba alınır un azar azar eklenerek yoğrulur.
 
- Unun kalitesine göre bardak ölçüsü değişebilir.
 
- Hamur dinlenmeye bırakılır. Acilse eğer dinlenmeden de olur. Ben 15 dakika kadar dinlendiriyorum.
 
- İçi için kıyma su tuz karabiber ve rendelenmiş soğan bir kapta iyice karıştırılır.
 
- Hamur hazır olunca mandalina büyüklüğünde bezeler alıp merdane yardımıyla bezeleri unlayıp yuvarlak açalım.
 
- Yuvarlağın yarısına ay şeklinde iç harçtan yayalım.
 
- Diğer yarımı kapatalım uçlarını iyice kapatalım. Kızgın yağda arkalı önlü pişirelim. Afiyet olsun 

 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder