16 Eylül 2019 Pazartesi

Çi Börek

Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı yağ
  • Aldığı kadar un yaklaşık 4 5 su bardağı kadar
  • İçine 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan rendelenmiş
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber 2 tatlı kaşığı kullandım

Çi Börek Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için su tuz ve yağ kaba alınır un azar azar eklenerek yoğrulur.
  2. Unun kalitesine göre bardak ölçüsü değişebilir.
  3. Hamur dinlenmeye bırakılır. Acilse eğer dinlenmeden de olur. Ben 15 dakika kadar dinlendiriyorum.
  4. İçi için kıyma su tuz karabiber ve rendelenmiş soğan bir kapta iyice karıştırılır.
  5. Hamur hazır olunca mandalina büyüklüğünde bezeler alıp merdane yardımıyla bezeleri unlayıp yuvarlak açalım.
  6. Yuvarlağın yarısına ay şeklinde iç harçtan yayalım.
  7. Diğer yarımı kapatalım uçlarını iyice kapatalım. Kızgın yağda arkalı önlü pişirelim. Afiyet olsun 🙏🏻

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder