Çi Börek
Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı yağ
- Aldığı kadar un yaklaşık 4 5 su bardağı kadar
- İçine 250 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan rendelenmiş
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber 2 tatlı kaşığı kullandım
Çi Börek Tarifi Yapılışı
- Hamur için su tuz ve yağ kaba alınır un azar azar eklenerek yoğrulur.
- Unun kalitesine göre bardak ölçüsü değişebilir.
- Hamur dinlenmeye bırakılır. Acilse eğer dinlenmeden de olur. Ben 15 dakika kadar dinlendiriyorum.
- İçi için kıyma su tuz karabiber ve rendelenmiş soğan bir kapta iyice karıştırılır.
- Hamur hazır olunca mandalina büyüklüğünde bezeler alıp merdane yardımıyla bezeleri unlayıp yuvarlak açalım.
- Yuvarlağın yarısına ay şeklinde iç harçtan yayalım.
- Diğer yarımı kapatalım uçlarını iyice kapatalım. Kızgın yağda arkalı önlü pişirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder