Domates Turşusu Tarifi
Domates Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kilo domates
- 10 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 tatlı kaşığı limontuzu
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 3 su bardağı sirke
- Yarım bağ dereotu
- Yarım bağ maydanoz
- 1 büyük baş sarımsak
- 15 -20 adet cin biberi
Domates Turşusu Tarifi Yapılışı
- Domateslerimizi yıkarayarak büyükce bir leğene alınır tepe ve arkalarını artı şeklinde kesilir.
- Üzerine kaynar su dökülerek bir miktar bekletilir. Bu işlemle domates kabuklarını kolay soyabilmek için yapıcaz.
- Soyulan domatesleri bir kaç parçaya bölerek blendırdan geçiriyoruz.
- Daha sonra sarmısakları ve yeşillikleri doğrayarak domatese ekliyoruz.
- Cin biberini ister doğrayabilirsiniz ben delip bütün şekilde domates ekledim.
- Sirkesi, limontuzu, şekeri ve tuzu da karıştılır. Tadına bakarak ayarlama yapabilirsiniz. Şişelere doldurarak saklayabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder