Domatesli Mantı Çorbası Yaz Çorbası Tarifi

Domatesli Mantı Çorbası Yaz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram hazır mantı
  • 2 adet büyükçe domates
  • 1 büyük kase haşlanmış nohut
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber ( sevenler)
  • 1 çay kaşığı kuru nane ( sevenler)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz

Domatesli Mantı Çorbası Yaz Çorbası Tarifi Yapılışı

Çorbalar hep sıcak yenecek diye bir şey yok bu çorba bu havalarda ılıkça yenebilir, domatesin lezzetiyle gayet güzel ve doyurucu çorba. .
  1. Tencereye siz kendi damak tadınıza göre sıvı yağı alın, üzerine rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş domatesi alın.
  2. Domates suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavurun, seviyorsanız nane ve karabiberini ekleyin.
  3. Daha sonra mümkünse kaynamış beş bardak sıcak suyu ekleyerek kaynatın.
  4. Kaynayan suya mantıları atın ve yumuşayıncaya kadar 10 dakika daha kaynatın.
  5. Haşlanmış nohutu ekleyerek bir beş dakika daha kaynatın.
  6. Pişen çorbayı ocaktan alın ve en az yarım saat dinlendirin. Sonrasında dilediğiniz zaman servis edin.
  7. Su miktarını ( koyu veya sulu olsun derseniz ) 4 ile 6 bardak kullanarak ayarlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.

Yorumlar