19 Eylül 2019 Perşembe

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Gül Böreğim

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Gül Böreğim Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka (1 kg)
  • 3 adet büyük boy patates
  • 3 yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 şişe sade soda
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • Karabiber
  • Susam
  • Tuz

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Gül Böreğim Tarifi Yapılışı

Merhabalarrrr 🦋
Spontane malzemeler koyarak yaptığım ama gerçekten muhteşem bir börek çıktı ortaya ve sizlerle de paylaşmak istedim☺️ o halde başlayalım.
  1. Yufkaların hepsini açıp üst üste yerleştiriyoruz ve boylamasına enlemesine kesiyoruz, sonra tekrar iki parçaya daha bölüyoruz yanlamasına fotoğraftaki gibi.
  2. Bir tavaya patatesleri rendeleyip zeytinyağıyla kavuruyoruz.
  3. Yumuşadığı zaman tuz ve karabiberini de ekleyip ılımaya bırakıyoruz.
  4. Başka bir tavada tereyağını ve toz şekeri eritiyoruz ocaktan alıp yoğurt ve sodasını ekleyip hafif tuz atıp mikserden geçiriyoruz.
  5. Yumurtaları da bir kasede sirkeyle beraber iyice çırpıyoruz (beyazları tamamen karışsın diye mikserden geçirdim daha pratik)
  6. Son olarak yoğurtlu harcımızla yufkaların her yerini ıslatıp, en uçlarına düz sıra olarak patates harcımızı ekliyoruz ve sıkıca sarıyoruz.
  7. Fotoğraftaki gibi iki yandan da içe kıvırıp kalp şeklini veriyoruz. Hepsini yağlı kağıda sıkı sıkı diziyoruz (ben en büyük boy tepsiye yaptım tam sığdı)
  8. Son olarak üzerlerine yumurtayı sürüp susamlarını serpiştirip, önceden ısıttığımız 200 c fırına veriyoruz. 30-40 dk da pişiyor fırına göre değişir, üstleri kızardıktan sonra servise hazır. Afiyet, şifa olsunnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder