16 Eylül 2019 Pazartesi

Et Fajita

Et Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dana bonfile
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 8 adet arpacık soğan
  • Tuz
  • Kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı fajita baharatı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2, 3 diş sarımsak

Et Fajita Tarifi Yapılışı

  1. Jülyen doğranmış etlerimizi tavaya alalım.
  2. Suyunu bırakınca içine soğanları da atalım, suyunu çekene kadar kavuralım.
  3. Suyu çekilince sıvı yağı ve tereyağı koyalım.
  4. Ardından biberleri koyalım sarımsak ekleyelim, baharatları koyalım ve kavuralım.
  5. Piştikten sonra altını kapatalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder