Firik Bulgurlu Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü: 200 ml
- Yarım bardaktan 1 parmak az kırmızı mercimek
 - Çeyrek bardak yeşil mercimek
 - Çeyrek bardak firik bulguru
 - Çeyrek bardak bulgur
 - Çeyrek bardak pirinç
 - 1 adet büyük soğan
 - 1 diş sarımsak yahut bir fiske sarımsak granül
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Tuz
 - Karabiber
 - 7 su bardağı su
 
Terbiyesi için:
- 1 yemek kaşığı salça
 - 1 yemek kaşığı un
 - 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 er çay kaşığı nane, pul biber, karabiber, kimyon
 - 2 su bardağı su
 
Firik Bulgurlu Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp tencereye alıyoruz.
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.
 - Tencereye mercimekleri, bulgurları ve pirinçi alıp 1-2 çeviriyoruz.
 - Tuz ve karabiberini damak tadımıza göre ekleyip, suyu da koyup kaynamaya bırakıyoruz.
 - Büyük bir tencereye tereyağını alıp kavrulana kadar eritiyoruz.
 - Unu da ekleyip kavuruyoruz.
 - Salçayı ve baharatları da ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
 - Suyu ilave edip kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
 - Diğer tenceredeki bakliyatlar pişince, un kavurduğumuz tencereye sürekli karıştırarak ilave ediyoruz.
 - 1 taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz
 
*İsterseniz üzerine kızdırılmış tereyağlı pul biber dökebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder