Firik Bulgurlu Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü: 200 ml
- Yarım bardaktan 1 parmak az kırmızı mercimek
- Çeyrek bardak yeşil mercimek
- Çeyrek bardak firik bulguru
- Çeyrek bardak bulgur
- Çeyrek bardak pirinç
- 1 adet büyük soğan
- 1 diş sarımsak yahut bir fiske sarımsak granül
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 7 su bardağı su
Terbiyesi için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 er çay kaşığı nane, pul biber, karabiber, kimyon
- 2 su bardağı su
Firik Bulgurlu Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp tencereye alıyoruz.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Tencereye mercimekleri, bulgurları ve pirinçi alıp 1-2 çeviriyoruz.
- Tuz ve karabiberini damak tadımıza göre ekleyip, suyu da koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Büyük bir tencereye tereyağını alıp kavrulana kadar eritiyoruz.
- Unu da ekleyip kavuruyoruz.
- Salçayı ve baharatları da ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
- Suyu ilave edip kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Diğer tenceredeki bakliyatlar pişince, un kavurduğumuz tencereye sürekli karıştırarak ilave ediyoruz.
- 1 taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz
*İsterseniz üzerine kızdırılmış tereyağlı pul biber dökebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder