Gonca Poğaça ( Peynirli) Tarifi

Gonca Poğaça ( Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 1. 5 su bardağı  süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tomurcuk maya
  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç Harcı İçin ;
  • 300 gr lor peynir
  • Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin ;
  • 1 yumurta sarısı

Gonca Poğaça ( Peynirli) Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için , süt, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu elimizle karıştıralım içine tomurcuk mayayı ekleyip iyice eritelim
  2. Aldığı kadar unu, tuz, şeker ve 1 yumurtanın beyazını ekleyip iyice yoğuralım.
  3. Kulak memesi kıvamında olacak şekilde bir hamur elde edelim 45 dakika dinlendirelim.
  4. İç harcını hazırlayalım yarım demet maydanozu küçük küçük doğrayıp lor peynir ile özleştirelim.
  5. Dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp düz ve temiz bir yerde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım.
  6. Kenarlarına bıçak ile resimdeki gibi çizikler atalım ve peynirli harçtan koyup kenarlarını kapatalım.
  7. Hepsini bu şekilde yapıp tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim.
  8. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar