Gonca Poğaça ( Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 1. 5 su bardağı süt
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı tomurcuk maya
 - 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
 - 4 tatlı kaşığı toz şeker
 - 2 tatlı kaşığı tuz
 - Aldığı kadar un
 
İç Harcı İçin ;
- 300 gr lor peynir
 - Yarım demet maydanoz
 
Üzeri İçin ;
- 1 yumurta sarısı
 
Gonca Poğaça ( Peynirli) Tarifi Yapılışı
- Hamuru için , süt, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu elimizle karıştıralım içine tomurcuk mayayı ekleyip iyice eritelim
 - Aldığı kadar unu, tuz, şeker ve 1 yumurtanın beyazını ekleyip iyice yoğuralım.
 - Kulak memesi kıvamında olacak şekilde bir hamur elde edelim 45 dakika dinlendirelim.
 - İç harcını hazırlayalım yarım demet maydanozu küçük küçük doğrayıp lor peynir ile özleştirelim.
 - Dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp düz ve temiz bir yerde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım.
 - Kenarlarına bıçak ile resimdeki gibi çizikler atalım ve peynirli harçtan koyup kenarlarını kapatalım.
 - Hepsini bu şekilde yapıp tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim.
 - 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder