Gonca Poğaça ( Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 1. 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tomurcuk maya
- 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
- 4 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin ;
- 300 gr lor peynir
- Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin ;
- 1 yumurta sarısı
Gonca Poğaça ( Peynirli) Tarifi Yapılışı
- Hamuru için , süt, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu elimizle karıştıralım içine tomurcuk mayayı ekleyip iyice eritelim
- Aldığı kadar unu, tuz, şeker ve 1 yumurtanın beyazını ekleyip iyice yoğuralım.
- Kulak memesi kıvamında olacak şekilde bir hamur elde edelim 45 dakika dinlendirelim.
- İç harcını hazırlayalım yarım demet maydanozu küçük küçük doğrayıp lor peynir ile özleştirelim.
- Dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp düz ve temiz bir yerde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım.
- Kenarlarına bıçak ile resimdeki gibi çizikler atalım ve peynirli harçtan koyup kenarlarını kapatalım.
- Hepsini bu şekilde yapıp tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder