Haşhaşlı Burma

Haşhaşlı Burma Tarifi İçin Malzemeler

Hamur:
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • NOT: Bardağım 220 ml
İç harç:
  • 10 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • İsteğe göre ceviz. Ben koymadım
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı pekmez (katıştır)

Haşhaşlı Burma Tarifi Yapılışı

  1. Ilıttığımız süt ve su karışımına mayayı koyup 2 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştıralım. 10 dk dinlendirelim.
  2. Bu arada derin bir kasede iç harcı hazırlayalım.
  3. Ardından mayalı karışıma diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  4. 1 saat mayalandıktan sonra 15 bezi hazırlayıp tek tek ve sırayla bir karış büyüklüğünde kare olarak açalım.
  5. Açtığımız bezinin herbirinin üzerine 1 yemek kaşığı iç harç sürelim.
  6. Diğer beziyi açıp bu şekilde tamamlayalım ANCAK son bezinin üzerine harç sürmüyoruz.
  7. Hepsini üstüste koyduktan sonra açalım. Büyük bir kare elde edelim.
  8. 1 cmlik şeritler halinde uzunlamasına kesip rulo yapalım.
  9. Üzerine yumurta sarılı sosu sürüp 180 derecede 25 dakika pişirelim.
    . . . . . . .
    Âfiyet Olsun

Yorumlar