Haşhaşlı Burma Tarifi İçin Malzemeler
Hamur:
- 1 su bardağı su
 - 1 su bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 paket kuru maya
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Aldığı kadar un
 - NOT: Bardağım 220 ml
 
İç harç:
- 10 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
 - 1 çay bardağı toz şeker
 - Yarım çay bardağı pekmez
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - İsteğe göre ceviz. Ben koymadım
 
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı pekmez (katıştır)
 
Haşhaşlı Burma Tarifi Yapılışı
- Ilıttığımız süt ve su karışımına mayayı koyup 2 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştıralım. 10 dk dinlendirelim.
 - Bu arada derin bir kasede iç harcı hazırlayalım.
 - Ardından mayalı karışıma diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan bir hamur yapalım.
 - 1 saat mayalandıktan sonra 15 bezi hazırlayıp tek tek ve sırayla bir karış büyüklüğünde kare olarak açalım.
 - Açtığımız bezinin herbirinin üzerine 1 yemek kaşığı iç harç sürelim.
 - Diğer beziyi açıp bu şekilde tamamlayalım ANCAK son bezinin üzerine harç sürmüyoruz.
 - Hepsini üstüste koyduktan sonra açalım. Büyük bir kare elde edelim.
 - 1 cmlik şeritler halinde uzunlamasına kesip rulo yapalım.
 - Üzerine yumurta sarılı sosu sürüp 180 derecede 25 dakika pişirelim.
. . . . . . .
Âfiyet Olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder