Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti İçin ;
- 2 su bardağı şeker
- 2. 5 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
Revani İçin ;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) mavi haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
En son aşama için ;
- 1 paket A101 krem şantisi çünkü oldukça hafif diğer markalar gibi ağır değil
Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar size çok hafif ve bir o kadar güzel bir tarifle geldim bu ölçüler dikdörtgen borcam içindir.
- Öncelikle şerbeti hazırlayıp kenara alıyoruz çünkü şerbet soğuk olmalı.
- Keki için yumurta ve şekeri kopuk oluncaya kadar çırpıyoruz.
- Sırası ile yağ , yoğurt, irmik ve haşhaşı karıştırıyoruz sonrasında un ve kabartma tozu ve vanilyasını da ekleyip borcama döküyoruz.
- Fırın ayarı 180 derecede tahmini 30 dakika pişiyor. Tabi fırından fırına fark eder temkinli pişirelim.
- Pişen keki 5 dakika bekledikten sonra şerbeti ile buluşturuyoruz iyice sorsun.
- Sonra 1 paket krem şanti ile 1 çay bardağı soğuk sütü tarifine göre hazırlayıp kekimizin üzerini kaplıyoruz.
- En son dilediğiniz gibi süslüyoruz. siz sormadan söyleyim çilek alerjim var kendim için farklı bir meyve kullandım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder