15 Eylül 2019 Pazar

Haşhaşlı Revani Tatlısı

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti İçin ;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2. 5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu
Revani İçin ;
  • 3 adet yumurta
  • 1  su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) mavi haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket  vanilya
En son aşama için ;
  • 1 paket  A101 krem şantisi çünkü oldukça hafif diğer markalar gibi ağır değil

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar size çok hafif ve bir o kadar güzel bir tarifle geldim😊 bu ölçüler dikdörtgen borcam içindir.
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayıp kenara alıyoruz çünkü şerbet soğuk olmalı.
  2. Keki için yumurta ve şekeri kopuk oluncaya kadar çırpıyoruz.
  3. Sırası ile yağ , yoğurt, irmik ve haşhaşı karıştırıyoruz sonrasında un ve kabartma tozu ve vanilyasını da ekleyip borcama döküyoruz.
  4. Fırın ayarı 180 derecede tahmini 30 dakika pişiyor. Tabi fırından fırına fark eder temkinli pişirelim.
  5. Pişen keki 5 dakika bekledikten sonra şerbeti ile buluşturuyoruz iyice sorsun.
  6. Sonra 1 paket krem şanti ile 1 çay bardağı soğuk sütü tarifine göre hazırlayıp kekimizin üzerini kaplıyoruz.
  7. En son dilediğiniz gibi süslüyoruz. siz sormadan söyleyim çilek alerjim var kendim için farklı bir meyve kullandım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder