16 Eylül 2019 Pazartesi

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı haşhaş
  • 1. 5 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin ;
  • Yumurta sarısı
  • Ay çekirdeği

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç gerekli bütün malzemeler karıştırılır.
  2. Un kontrollü bir şekilde eklenerek ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamur iki yağlı kağıt arasında yaklaşık bir cm kalınlığında açılır.
  4. İstenilen şekilde kesilip fırın tepsisine alınır.
  5. Üzerlerine bir yumurtanın sarısı sürülür.
  6. Ay çekirdeği de serpilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder