Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı haşhaş
- 1. 5 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin ;
- Yumurta sarısı
- Ay çekirdeği
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un hariç gerekli bütün malzemeler karıştırılır.
- Un kontrollü bir şekilde eklenerek ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur iki yağlı kağıt arasında yaklaşık bir cm kalınlığında açılır.
- İstenilen şekilde kesilip fırın tepsisine alınır.
- Üzerlerine bir yumurtanın sarısı sürülür.
- Ay çekirdeği de serpilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder