Islatmadan Tel Tel Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı Osmancık pirinç
- 2 yemek kaşığı şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 50 gram teremyağ
- 1. 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 adet küp şeker
Islatmadan Tel Tel Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Herkese Merhaba
Pirinci ıslamayı unuttum derdine son
Bazen Pirinci ıslamayı unuturuz, bazen aniden misafir çıka gelir ve yemeğin yanına pilavda olsun isteriz yada aniden şu yemeğin yanına pilav olsaydı iyi olurdu diye düşündüğümüzde hemen yapacağımız tek tane tel tel dökülen tam kıvamında pirinçi ıslamadan da aynı lezzette yapacağınız nefis pirinç pilavı tarifi vermek istiyorum.
En önemli püf noktası olan pirinçi yıkama aşamasına geçiyoruz. Pirinç bir kaba yada süzgeçe alınır ve Çeşme altında sıcak su ile parmak uçlarımızla 3-4 kez nişastası alana kadar yıkanır ve süzülür. İyice yıkadıktan sonra bu defa soğuk su ile aynı şekilde 3-4 kez tamamen yıkanır ve nişastası akıtılır süzülür.
Süzgeçe konulur altına bir kap konulur ve suyunun tamamen süzülmesi beklenir hiç su kalmaması gerekir. Süzüldükten az sonra süzgeci bir parça havlu peçete üstüne de koyabilirsiniz suyunu iyice çekmesine yardımcı olacaktır.
Süzgeçe konulur altına bir kap konulur ve suyunun tamamen süzülmesi beklenir hiç su kalmaması gerekir. Süzüldükten az sonra süzgeci bir parça havlu peçete üstüne de koyabilirsiniz suyunu iyice çekmesine yardımcı olacaktır.
- Tamamen suyu Süzüldükten sonra pilav yapımına geçilir.
- Margarin ve sıvı yağ geniş pilav tenceresine alınır.
- Eriyince şehriye konulup kavrulur.
- Kavrulduktan sonra pirinç eklenir devamlı karıştırarak 3-4 dakika iyice kavrulur.
- Kavurma işlemi bittikten sonra tavuk suyu ve su ilave edilir.
Eğer tavuk suyu yok ise 2. 5 su bardağı sıcak suya 1 adet knorr tavuk bulyon atılarak eritilir ve o da kullanılabilir. Ona göre tuz oranı ayarlanır. Pilavı suyunu ilave ettikten sonra tıkırdamaya başlayınca limon suyu, küp şeker ve tuz konulur bir iki sefer erimesi için karıştırılır. Bundan sonra bir süre karıştırma yapılmayacak.
Limon suyu tel tel ve berrak olmasını sağlıyor.
Şeker yine tek tane ve beyaz olmasını sağlıyor. Kaynamaya başlayınca altı kısılıp kapağı kapatılarak kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Suyunu bayağı çektikten sonra 1 tur karıştırılır kapağı kapatılır. İyice suyunu çektikten sonra 1 tur daha çevrilir ve altı kapatılır. Üzerine tencere büyüklüğünde 2 kat olacak şekilde havlu peçete koparılır ve kapağı kapatılır. Bez ile sarılarak 15 dakika dinlendirilir. Dinlendikten sonra açılınca ilkten güzelce bir karıştırıp sonra servis edilir.
Limon suyu tel tel ve berrak olmasını sağlıyor.
Şeker yine tek tane ve beyaz olmasını sağlıyor. Kaynamaya başlayınca altı kısılıp kapağı kapatılarak kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Suyunu bayağı çektikten sonra 1 tur karıştırılır kapağı kapatılır. İyice suyunu çektikten sonra 1 tur daha çevrilir ve altı kapatılır. Üzerine tencere büyüklüğünde 2 kat olacak şekilde havlu peçete koparılır ve kapağı kapatılır. Bez ile sarılarak 15 dakika dinlendirilir. Dinlendikten sonra açılınca ilkten güzelce bir karıştırıp sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder