Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Jöleli Muhallebi Tarifi

Jöleli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

İstenilen çeşit jöle
Sarı Muhallebi için :
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sarı muhallebi tozu
  • 3 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için :
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Jöleli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Sarı muhallebi için tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir ve bardaklara paylaştırılır.
  2. Muhallebi için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.
  3. Vanilya ve margarin eklenip karıştırılır. Sarı muhallebinin üzerine koyulur.
  4. Jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebilerin üzerine dökülür.
  5. Buzdolabında 5 – 6 saat bekletilip servis edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?