Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kekiklim Menüsü – Tavuk Dünyası Lezzetinde Tarifi

Kekiklim Menüsü – Tavuk Dünyası Lezzetinde Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 kutudan 1 çay bardağı eksik sıvı krema
  • Tuz
Marine için;
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet küçük soğan
Erişte için;
  • Su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Az miktarda zeytinyağı
  • Yarım paket erişte
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı krema
  • 1 çay kaşığı tavuk baharatı
  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri (tercihe bağlı)

Kekiklim Menüsü – Tavuk Dünyası Lezzetinde Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım ve çift kilitli poşetimizin içerisine koyalım.
  2. Marine işlemi için üzerine kekik, zeytinyağı, pul biber ve rendelediğimiz soğanı ekleyelim.
  3. Poşetimizin kilidini kapatalım ve tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayalım.
  4. Tavukların güzelce marine olması için poşeti buzdolabına kaldıralım ve en az 2 saat dinlenmeye bırakalım. Çok vakti olmayanlar tavukları bekletmeden direkt pişirebilirler ancak dinlendirdiğiniz de çok daha lezzetli olacaktır.
  5. Erişteler için tencerede bol miktarda suyu kaynatalım, üzerine az miktarda zeytinyağı ve tuz ekleyelim.
  6. Erişteleri de suya aktaralım ve ara sıra karıştırarak pişmeye bırakalım.
  7. Pişen erişteleri ocaktan alalım ve suyunu süzelim.
  8. Uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sıvı kremayı alalım ve ısıtalım.
  9. Biraz ısınan kremamızın üzerine tavuk baharatını ilave edelim ve karıştıralım.
  10. Erişteleri de sosa ekleyelim ve güzelce karışmasını sağlayalım.
  11. Son olarak eriştelerimizin üzerine tercihe bağlı olarak parmesan peyniri ekleyelim, karıştıralım.
  12. Başka bir tavayı ocağa alarak ısıtalım ve dinlendirdiğimiz tavukları ilave edelim.
  13. Tavukları birbirine yapışmayacak şekilde hem ters hem de düz çevirerek mühürleyelim.
  14. Her tarafı güzelce mühürlenen tavukları karıştıralım ve 6-7 dakika daha pişirelim.
  15. Kalan kremayı da ilave edelim ve tavuklarla kremanın karışmasını sağlayalım.
  16. Son olarak tuzunu da ayarlayalım ve tavukların kremayı çekmesi için bir kaç dakika daha pişmeye bırakalım.
  17. Servis tabağına dilediğiniz yeşillikleri, erişteyi ve tavukları da alarak servis edelim. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?