Kekiklim Menüsü – Tavuk Dünyası Lezzetinde Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 kutudan 1 çay bardağı eksik sıvı krema
- Tuz
Marine için;
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet küçük soğan
Erişte için;
- Su
- 1 çay kaşığı tuz
- Az miktarda zeytinyağı
- Yarım paket erişte
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı krema
- 1 çay kaşığı tavuk baharatı
- 1 yemek kaşığı parmesan peyniri (tercihe bağlı)
Kekiklim Menüsü – Tavuk Dünyası Lezzetinde Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım ve çift kilitli poşetimizin içerisine koyalım.
- Marine işlemi için üzerine kekik, zeytinyağı, pul biber ve rendelediğimiz soğanı ekleyelim.
- Poşetimizin kilidini kapatalım ve tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayalım.
- Tavukların güzelce marine olması için poşeti buzdolabına kaldıralım ve en az 2 saat dinlenmeye bırakalım. Çok vakti olmayanlar tavukları bekletmeden direkt pişirebilirler ancak dinlendirdiğiniz de çok daha lezzetli olacaktır.
- Erişteler için tencerede bol miktarda suyu kaynatalım, üzerine az miktarda zeytinyağı ve tuz ekleyelim.
- Erişteleri de suya aktaralım ve ara sıra karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Pişen erişteleri ocaktan alalım ve suyunu süzelim.
- Uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sıvı kremayı alalım ve ısıtalım.
- Biraz ısınan kremamızın üzerine tavuk baharatını ilave edelim ve karıştıralım.
- Erişteleri de sosa ekleyelim ve güzelce karışmasını sağlayalım.
- Son olarak eriştelerimizin üzerine tercihe bağlı olarak parmesan peyniri ekleyelim, karıştıralım.
- Başka bir tavayı ocağa alarak ısıtalım ve dinlendirdiğimiz tavukları ilave edelim.
- Tavukları birbirine yapışmayacak şekilde hem ters hem de düz çevirerek mühürleyelim.
- Her tarafı güzelce mühürlenen tavukları karıştıralım ve 6-7 dakika daha pişirelim.
- Kalan kremayı da ilave edelim ve tavuklarla kremanın karışmasını sağlayalım.
- Son olarak tuzunu da ayarlayalım ve tavukların kremayı çekmesi için bir kaç dakika daha pişmeye bırakalım.
- Servis tabağına dilediğiniz yeşillikleri, erişteyi ve tavukları da alarak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder