Köz Patlıcanlı Enfes Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy patlıcan
- 2 adet orta boy yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Et suyu ya da bulyon
- Kekik
- Tuz
- Karabiber
- 2-3 damla limon suyu
Köz Patlıcanlı Enfes Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Sıradan pilavlardan sıkılmış olanlar için, arada yapılması gereken ve benim etli pilav tadına benzettiğim çok güzel bir lezzet 1 kere denemenizi tavsiye ediyorum :)
- 1 su bardağı pirinci sıcak suya ıslatıyoruz. Patlıcanımızı ocakta közlenmesi için bırakıyoruz.
- Patlıcan közlenirken, tavaya tereyağ ve zeytinyağını ekleyip, tereyağ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz, üzerine ince doğradığımız soğanı ekliyoruz.
- Soğanlar hafif kavrulurken, ince doğradığımız yeşil biberi de ekliyoruz.
- O sırada sarımsağı da küçük küçük doğruyoruz, tavanın içine atıyoruz.
- Soğan ve biberler iyice kavrulduktan sonra, ıslattığımız pirinci süzüp tavaya ekliyoruz.
- Pirinci de 3-4 dakika karıştırıyoruz ve üzerine bir tutam kekik, tuz ve karabiber atıp, ince doğradığımız közlenmiş patlıcanları da atıyoruz, et suyunu ve limon suyunu da ilave edip 1, 5 su bardağı kaynar suyu döküp tavanın kapağını kapatıp, pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık 30 dakika sonra pirinçlerin yumuşadığını gördüğümüz zaman ocağın altını kapatıp, havlu kağıt örtüp üzerine kapağı kapatıp, pilavın tane tane olması için demlenmesini bekledikten sonra servis edebiliriz.
Bu tarif tam 2 kişilik oldu, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder