Köz Patlıcanlı Enfes Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
 - 1 adet orta boy patlıcan
 - 2 adet orta boy yeşil biber
 - 1 diş sarımsak
 - 1 adet orta boy soğan
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Et suyu ya da bulyon
 - Kekik
 - Tuz
 - Karabiber
 - 2-3 damla limon suyu
 
Köz Patlıcanlı Enfes Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Sıradan pilavlardan sıkılmış olanlar için, arada yapılması gereken ve benim etli pilav tadına benzettiğim çok güzel bir lezzet 1 kere denemenizi tavsiye ediyorum :)
- 1 su bardağı pirinci sıcak suya ıslatıyoruz. Patlıcanımızı ocakta közlenmesi için bırakıyoruz.
 - Patlıcan közlenirken, tavaya tereyağ ve zeytinyağını ekleyip, tereyağ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz, üzerine ince doğradığımız soğanı ekliyoruz.
 - Soğanlar hafif kavrulurken, ince doğradığımız yeşil biberi de ekliyoruz.
 - O sırada sarımsağı da küçük küçük doğruyoruz, tavanın içine atıyoruz.
 - Soğan ve biberler iyice kavrulduktan sonra, ıslattığımız pirinci süzüp tavaya ekliyoruz.
 - Pirinci de 3-4 dakika karıştırıyoruz ve üzerine bir tutam kekik, tuz ve karabiber atıp, ince doğradığımız közlenmiş patlıcanları da atıyoruz, et suyunu ve limon suyunu da ilave edip 1, 5 su bardağı kaynar suyu döküp tavanın kapağını kapatıp, pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.
 - Yaklaşık 30 dakika sonra pirinçlerin yumuşadığını gördüğümüz zaman ocağın altını kapatıp, havlu kağıt örtüp üzerine kapağı kapatıp, pilavın tane tane olması için demlenmesini bekledikten sonra servis edebiliriz.
Bu tarif tam 2 kişilik oldu, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :) 
Yorumlar
Yorum Gönder