Köz Patlıcanlı Enfes Pirinç Pilavı

Köz Patlıcanlı Enfes Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Et suyu ya da bulyon
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2-3 damla limon suyu

Köz Patlıcanlı Enfes Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Sıradan pilavlardan sıkılmış olanlar için, arada yapılması gereken ve benim etli pilav tadına benzettiğim çok güzel bir lezzet 1 kere denemenizi tavsiye ediyorum :)
  1. 1 su bardağı pirinci sıcak suya ıslatıyoruz. Patlıcanımızı ocakta közlenmesi için bırakıyoruz.
  2. Patlıcan közlenirken, tavaya tereyağ ve zeytinyağını ekleyip, tereyağ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz, üzerine ince doğradığımız soğanı ekliyoruz.
  3. Soğanlar hafif kavrulurken, ince doğradığımız yeşil biberi de ekliyoruz.
  4. O sırada sarımsağı da küçük küçük doğruyoruz, tavanın içine atıyoruz.
  5. Soğan ve biberler iyice kavrulduktan sonra, ıslattığımız pirinci süzüp tavaya ekliyoruz.
  6. Pirinci de 3-4 dakika karıştırıyoruz ve üzerine bir tutam kekik, tuz ve karabiber atıp, ince doğradığımız közlenmiş patlıcanları da atıyoruz, et suyunu ve limon suyunu da ilave edip 1, 5 su bardağı kaynar suyu döküp tavanın kapağını kapatıp, pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.
  7. Yaklaşık 30 dakika sonra pirinçlerin yumuşadığını gördüğümüz zaman ocağın altını kapatıp, havlu kağıt örtüp üzerine kapağı kapatıp, pilavın tane tane olması için demlenmesini bekledikten sonra servis edebiliriz.
    Bu tarif tam 2 kişilik oldu, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)

Yorumlar