Kışlık Bamya Tarifi

Kışlık Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bamya
  • 3 adet buzdolabı poşeti

Kışlık Bamya Tarifi Yapılışı

  1. Bamya gibi sebzeleri dondurucuya atmak için şoklama yani önce kaynar suda rengi değişene kadar kaynatıp ardından soğuk suyun içine bırakma yöntemini kullanmanızı öneririm.
  2. Bu şekilde kışın yemek yapmak için çıkardığınızda hem lezzet hem de renk olarak yazın pişirdiklerinizden bir farkı olmuyor.
  3. Porsiyonluk poşetlerde hazırlayıp yanlarına bir emeğe yetecek kadar da domates doğrayıp koyuyorum, böylece yemeğin domatesi de yaz domatesi olmuş oluyor.
  4. Pişirirken de Soğanı ve salçasını kavurduktan sonra donmuş haldeki bamyaları tencereye koyup üzerlerine sıcak suyunu ekliyor ve pişiriyorum.

Yorumlar